Падами веригата

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Падами веригата

Мнениеот group » Пет Юни 15, 2007 9:59 am

Когато съм на най малкия венец отпред много често ми пада веригата например когато скоча отнякъде,когато карам на първа,когато върта педалите назат и веригата пада.Зашто се получава така.Имали начин да се оправи или трябва да взимам нови предни венци или верига или двете.
group

Рейтинг: 1200

Мнениеот Isidor » Пет Юни 15, 2007 11:14 am

сигурно предния дерайльор на първа позиция е много отпуснат наляво и бута веригата да пада на рамката....
P.S.обърни внимание на правописните си грешки:nono: , т.е. преди да постнеш провери за тях. Ако според теб пък ,,шт,, за ,,Щ,, не е грешка.... не знам какво да ти кажа.... :dunno: :crap: :V: :V:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот group » Пет Юни 15, 2007 1:43 pm

Isidor написа:сигурно предния дерайльор на първа позиция е много отпуснат наляво и бута веригата да пада на рамката.... :

Не е дори едва ми се премества от средния към най малкия.
group

Мнениеот screamBoy » Пет Юни 15, 2007 2:00 pm

като въртиш назад веригата ходи където е дерейльора
като въртиш напред може да трака по зъбците, да не ще да превключва и т.д. ама назад няма мърдане
така че варианти се сещам 3:
А)разлуфтен/хлабав/крив/неограничен правилно дерейльор
Б)криво звено на веригата
В)нещо изкривено в системата оси-зъбци, примерно цялото задно колело е накриво, или това тяло дето са на него зъбците, или плочата предна или задна (много невероятно ми се струва) или средното движение или десния курбел със се плочата

подпираш колелото настрани и въртиш назад ... не се ли вижда нищо ??? - не го обръщай, щото дерейльора се сляга и не е същото
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Grash » Пет Юни 15, 2007 3:29 pm

Може да е от хлабава верига, но така изведнъж да се получи :dunno: Да не е проблем конкретно с въпросният най-малък венец, да не е изкривен нещо...

п.с. направих 100 поста :beer:
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пет Юни 15, 2007 8:23 pm

А ти прочете ли преди това в ЧЗВ? Там има доста теми за проблеми с веригата, включително и за случаи, когато пада. :idea:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот group » Съб Юни 16, 2007 3:54 pm

Admin написа:А ти прочете ли преди това в ЧЗВ? Там има доста теми за проблеми с веригата, включително и за случаи, когато пада. :idea:

Да видях на ништо не помогна
group

Мнениеот perfor » Пет Юни 22, 2007 9:17 am

Регулирай си скоростите и декланшьора така че отзад скоростите да са точно под всеки венец и да не пада веригата когато махнеш жилото-като натиснеш веригата да се качи до най-лекия венец и като пуснеш трябва да се върне до най-тежкия но без да пада веригата. Отпред гледай декланшьора да е успореден на рамката, да е на 2-3см над най-големия венец и да не с търка някъде. А най-добре отиди до вело-атилие , заЩото може да са ти износени венците или не ти е обрана веригата. Друго е ръка,която знае да пипне ;) И ползвай правописен речник, че един германец преди години писа за първи път по-правилно от теб. Срамно е! :V: :V: :V:
Ich trinke um meine Probleme zu ertrinken, aber diese Bastarde koennen schwimmen!
Аватар
perfor

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikerider » Пет Юни 22, 2007 9:38 am

Веригата с правилна дължина ли е?

Edit: аa, perfor ме е изпреварил :):agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот feb » Пет Юни 22, 2007 9:57 am

perfor написа:Регулирай си скоростите и декланшьора така че отзад скоростите да са точно под всеки венец и да не пада веригата когато махнеш жилото-като натиснеш веригата да се качи до най-лекия венец и като пуснеш трябва да се върне до най-тежкия но без да пада веригата. Отпред гледай декланшьора да е успореден на рамката, да е на 2-3см над най-големия венец и да не с търка някъде. А най-добре отиди до вело-атилие , заЩото може да са ти износени венците или не ти е обрана веригата. Друго е ръка,която знае да пипне ;) И ползвай правописен речник, че един германец преди години писа за първи път по-правилно от теб. Срамно е! :V: :V: :V:

:bigeyes:
http://mtb-bg.com/articles/ar088.htm
Аватар
feb

Рейтинг: 1280

Мнениеот bikerider » Пет Юни 22, 2007 10:02 am

и аз се зачудих ма реших, че има предвид скобата...
Аватар
bikerider

Мнениеот feb » Пет Юни 22, 2007 10:13 am

bikerider написа:и аз се зачудих ма реших, че има предвид скобата...

Ми не знам. Скобата е доста относително понятие, заради голямото разнообразие от депласьори. :)
По-скоро е объркано cm с mm и да не вземе някой да сложи на 2-3 cm над големия венец, че тогава искам място на първия ред на демонстрацията по превключване на предни венци! :)
Аватар
feb

Рейтинг: 1280

Мнениеот bikerider » Пет Юни 22, 2007 10:22 am

feb написа:да не вземе някой да сложи на 2-3 cm над големия венец

ми ако се справи, евала :D
Аватар
bikerider

Мнениеот perfor » Пет Юни 22, 2007 12:01 pm

Да ще прощавате! мм е не см ;)
Ich trinke um meine Probleme zu ertrinken, aber diese Bastarde koennen schwimmen!
Аватар
perfor

Рейтинг: 1220

Назад към Веломеханик