В сервиза ми казаха че били намазнени .. Обезмаслих ги кироселин не стана ... пробвах с обезмаслител който ми струваше 12 леа нестаа ....
Няма въздух в тях абе кажете от кфо може да е ... аа и накладките са на 90 % ...

PtD написа:
Значи, ако маслото е попило в накладките, то е време да ги хвърляш. Обаче ако са само повърхностно омазани има две процедури, които може да помогнат:
а) С разтворител - спирт, или още по-добре - коресилин (защото разтваря много по-добре от спирта, можеш да усетиш по пръстите, ако попадне там). Вадиш накладките и ги слагаш да киснат известно време в коресилин, почистваш и ротора много хубаво с коресилин, оставяш всичко да изсъхне, след което монтираш и повтаряш break-in процедурата (т.е. разработването на спирачките, все едно са чисто нови).
б) Изпичане на накладките при висока температура - маслото изгаря от от температурата.
Пак да отбележа, че тези методи работят само при неголяма дълбочина на попиване на маслото.
Аз съм прилагал а) и свърши работа.
GothicSpirit написа:предлагам друг метод но трябва да си по внимателен.вземаш едни клещи о хващаш накладката с тях.и на газовия котлон ги печеш от 5 см за кратко не да ги държи6 1 минута.ако не в фурната но ще мирише
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта