Мога ли да тунинговам спирачките ми?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мога ли да тунинговам спирачките ми?

Мнениеот vampire » Чет Сеп 27, 2007 8:29 am

Здр.Имам Драг Ассаулт и искам да тунинговам спирачките.Предната е Шиманска а задната е Вбреик Тектро.Дикса отпред е по скоро декоративен.Не спира и тва е.Преди карах един жълт клаимбер 2003г. с някъква Шиманска отпред даже беше по стария модел от моята ма с други лостчета и ковеше яко.Та искам да попитам какво да направя за да имам по голяма спирачна сила.Също така предния ми диск е изкривен малко как може да се оправи тва?
vampire

Рейтинг: 1198

Re: Мога ли да тунинговам спирачките ми?

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 27, 2007 8:37 am

Тази "Шиманска" нали се сещаш, че не е единствената спирачка, която тази фирма произвежда?! :crazy:
ДА вземеш да и напишеш модела, размера на диска?! :dunno:
В-Брейка подлежи на подмяна с такъв с паралелно приближване на калодките, който ако е добре настроен и каплата е добре центрована дава доста добри резултати. Доста хора хвалят и работата на в-брейковете на АВИД, които не са с паралелно приближение на накладките. Ако не ти се дават пари за нов в-брейк може да смениш жилото и бронята с хубави (Jagwire), което ще повлияе на работата му в полжителна посока поне малко. С какви спирачни лостчета караш?
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот vampire » Чет Сеп 27, 2007 9:03 am

Ами колелото не е пипано в оригинален вид е.На лостчетата пише тектро.Диска ми е 160мм а апарата BR-M495.На пича с клаимбъра беше BR-M465.Ви бреика ми хваща добре.Въпроса ми беше ако смена лостчето ще е по добре ли?Бронята маи ми е Jagwire а калодките Барадини.А отпред иам ли смисъл да сменям лостчетата?

Още мнения. :popcorn: :popcorn: :D
vampire

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 27, 2007 10:48 am

Като начало смени калодките, после ако има нужда лостчетата и накрая спирачката. Бронята можеш да я смениш евентуално с кевларения вариант на Jagwire, има и други варианти, но едва ли ще ти харесат като цена (без да искам да те обидя).
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 27, 2007 10:51 am

bikerider написа:Като начало смени калодките, после ако има нужда лостчетата и накрая спирачката. Бронята можеш да я смениш евентуално с кевларения вариант на Jagwire, има и други варианти, но едва ли ще ти харесат като цена (без да искам да те обидя).

10-тина - 12 лева е цената на жило-броня и накрайници Jagwirе (кевларена броня) с дължина като за задна. Едно добро начало на "туниговане" на спирачките! :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот FireFoXa » Чет Сеп 27, 2007 12:52 pm

Ммм мисля че на Асаулта слагаха БР-М 415(ОЕМ Версия) с 180мм ротор. Поне преди няколко седмици видях в един магазин с такава окомплектовка. Лостчетата бяха тектро, както и задната спирачка ;)
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот vampire » Чет Сеп 27, 2007 1:29 pm

Нз за новия Assault моя е купуван преди година и един месец.От първите продадени.А защо да сменям калодките отзад те са на две седмици?
vampire

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 27, 2007 1:38 pm

vampire написа:А защо да сменям калодките отзад те са на две седмици?

vampire написа:искам да тунинговам спирачките

друго обяснение нужно ли ти е? :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот 4getcredo » Чет Сеп 27, 2007 1:41 pm

[quote="bikerider"][/quote]

:offtopic: :offtopic: Имаш PM. ;) Извинявам се на темата за намесата...
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Назад към Веломеханик