Та..да започна с предисторията...реших да си сглобявам колело за АМ. Купих си първо вилка-Mаrzocchi All Mountain 2 ETA 2006(странно защо беше без TAS настройката,както пише в интернет,явно е различна версия, но това вече няма значение). След това направих равносметка на останалият бюджет и се спрях на рамка Ram ht2,поръчах си я...пристигна и тя..и всичко точно

Само че има мааалък проблем за жалост. По принцип Рама е с гаранция до 130мм ход(предполагам axle2crown около 520mm),моят Ам2 е с 541mm axle2crown и е със 150мм ход.
Разбирате предполагам за какво става въпрос-искам да си имам гаранция,не искам да карам със страх,колкото и неоснователен може да бъде той. Засега съм измислил няколко решения на проблема,надявам се ще помогнете къде в елиминирането на накой от тях,промяна или пък добавяне на нова алтернатива...всичко по темата ще ми е от полза

Ето за какво става дума:

Ето вариантите:
1.Вилката си остава както си е на рамката,само че се кара с повече SAG. Така axle2crown-а намалява и би трябвало да е добре(макар че пак имам притеснения) Проблемите, които виждам от това, е това че вилката ще ми е прекалено мека може би,което може да е некомфортно понякога(или постоянно). Макар, че за 150мм ход SAG-a според моето каране трябва да е около 20-25% от целият ход,което са 30-36мм. При което аxle2crowna става 541mm-~33mm=508mm,което е по-малко от a2c на повечето вилки със 130мм ход.
2.Карам вилката така без промени отново със постоянна "тръпка" от това, че челото ми е застрашено

3.Пращам вилката до някой сервиз(мислех си за Спиро ако е съгласен/свободен

За други варианти не се сетих,сигурно съм пропуснал и нещо по обясненията ми, но питайте, няма проблем

Поздрави