крив диск

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

крив диск

Мнениеот XEK » Пет Дек 14, 2007 9:14 pm

питанката е може ли да се изправят дисковете и ако да - къде (предполагам на всякъде)?

благодарско :)
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот SpoileR » Пет Дек 14, 2007 9:38 pm

Крив- На къде е крив? На вълни ли е? Усукан ли е, спирално свит към центъра или аксиално изкривен е???

При някои от случаите не е невъзможно, но при всички случаи по-добре е нов диск...
Последна промяна SpoileR на Пет Дек 14, 2007 9:39 pm, променена общо 1 път
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот spirit » Пет Дек 14, 2007 9:38 pm

Ако е много крив ,на ръка се изправя.Иначе никой не изправя дискове,защото няма как да го изправиш перфектно, примерно ако се е изметнал вседствие на прегряване.

пп
Само не го напъвай много ,да не вземе да се счупи. :agree:
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот XEK » Пет Дек 14, 2007 9:46 pm

ахам,
ами като се търкаля колелото и се чува търкане само при едно място от диска - не е целия крив ами на 1-2 места

утре ще мина през кварталния майстор и ще видя какво ще каже
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот Krismars » Пет Дек 14, 2007 10:56 pm

Не ме обвинявайте за тъпи савети, ама след дълго ровене и търсене в ЧЗВ не намерих нищо подробно, но на базата на прочетеното и на възможността да зема нов диск, ако прецакам нещо реших да пробвам да го изправя на ръка. Внимателно видях къде е мястото на кривината и натиснах с ръце, естествено прекалих малко и после натиснах обратно, като гледах да е максимално нежно. Желания ефект се получи сравнително лесно. Надявам се съм помогнал, рискове внаги има особено при изправяне на криви. Затова действай внимателно, ако решиш да го оправяш сам и все пак е по-добре да отидеш при майстор.
Аватар
Krismars

Мнениеот Teodor40 » Пет Дек 14, 2007 11:07 pm

spirit написа:Ако е много крив ,на ръка се изправя.Иначе никой не изправя дискове,защото няма как да го изправиш перфектно, примерно ако се е изметнал вседствие на прегряване.

пп
Само не го напъвай много ,да не вземе да се счупи. :agree:

Изправял съм диск супер перфектно, но това става с малко заиграване и опит в тази област :)
Кривил съм диск на 90 градуса с малък радиус на кривината и не се счупи. Не знам как реши, че е възможно да се скърши-не е!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Admin » Съб Дек 15, 2007 12:15 am

Е понякога наистина не разбирам как не успявате да намерите информацията в ЧЗВ ;) Има не една, не две теми, а цяла група теми със заглавие "Крив ротор" и в тях многократно е обяснявано как се изправят какви ли не кривини на дискове.
И с отвертка,
и с ръце,
и с какво ли още не! :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Веломеханик