CRAZY RIDER написа:Admin написа:CRAZY RIDER написа:Добре де ,аз си мисля тази грес като смазва няма ли да полепва мнохо прах?

Тая грес не се ли слага отвътре, под семерингите (праховите) или на друго подобно място? На вилките, с които съм си имал работа, се слага там и тогава основната част от праха го обират семерингите (някой някъде не беше ли ги нарекъл тях или част от тях прахоуловители?).
Да,точно там в праховия семеринг се пълни с грес
Но с всяко сгъване на вилката тази грес смазва хуботите(телескопите или както им се казва

),и би трябвало по пътя на логиката по хуботите да полепва много повече прах от колкото с Силиконов спрей или от обикновенно.....
Tи като казваш "смазва" май си представяш как видимо остава слой грес по тръбите ,а не е така.Идеята на греста е да осигури минимално съпротивление ,на местата където има контакт с тръбите.Семерингите или прахоуловителиете (както искате си ги наричайте) не само спират параха но и задържат греста.И така количеството грес по тръбите е много по малко ,от колкото ако ти си ги пръскаш със силиконов спрей, тъй като ти го нанасяш върху видимата част .Т.е. когато вилката се сгъне семерингите спират и много голяма част от спрея и той се "избутва" надолу за разлика от нормалните вилки .При нормалните спрея е по-добре ,точно защото тръбите са над ботушите и когато вилката се сгъва спрея се събира в горната част на тръбите ,но при разгъването той се стича пак надолу .Не съм много сигурен дали е точно така ,но по пътя на логиката би трябвало да е така.
Jedem das Seine .