Средно....

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Средно....

Мнениеот van4o » Съб Дек 22, 2007 5:29 pm

Значи преди известно време си монтирах едно ново средно (http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=190). До тук добре .... , но когато завих курбела от дясната страна най-малкия венец почети се опираше до рамката ( курбелите са същите с които карах и предишното ми средно (една касетка Velo там от 15,16 лева)) и така , реших да пробвам от дясно да оставя касетятя леко развита а и с лявата чашка да законтря и притегна "сестемата". В началото беше добре , но сега видях ,че се е отпуснало средното . Кажета как да реша проблема ?Мислeх да се сложат някакви спейсъри , така , че дясната страна на средното да може отново да има стабилен досег с рамката, но все пак кажете и вашето предложение . :) :beer: ;)
Аватар
van4o

Рейтинг: 1955

Мнениеот Ozzie » Съб Дек 22, 2007 5:52 pm

А като си купувал новото средно движение, обърна ли внимание дали дължината на оста е същата като на старото?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот van4o » Съб Дек 22, 2007 7:05 pm

Да,и предишното и сегашното са 113mm ос . Дали може да се е отпуснало от това, защото съм го затягал с такъв по-дълаг шестограм, който влиза в инструмента . Уж стягах до колкото мога , но все пак с шестограм, не е, като да си го напънеш с лост ......
Аватар
van4o

Мнениеот Admin » Съб Дек 22, 2007 10:44 pm

@van4o
Казваш, че като завиеш касетата плътно, както си трябва, малкият венец почти допира рамката. Ако е почти, а не е съвсем, какъв е проблемът? Колко милиметра горе-долу остават между тях?
Питам, защото ако не опират, най-добре е просто да навиеш касетата докрай. Ако пак се развие, тогава вече ще трябва да се търсят други решения.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот van4o » Съб Дек 22, 2007 11:50 pm

Значи , тъй , като малката плоча вече е леко крива варианта с завито до край средно вече не може да се осъществи (буквално ще се жули рамката). Вече мисля, че проблема е в това, че се е разширил квадрата на курбела и на това се дължи това по-голямо влизане на вътре. Мисля да закърпя някак си положението колкото да минат празниците и после да мисля за нов курбел ......
Аватар
van4o

Мнениеот Admin » Съб Дек 22, 2007 11:56 pm

А към новата касета имаше ли някакви дистанционни шайби и спазени ли са всички инструкции при монтажа?
Повечето касети са съвместими както с муфа 73мм, така и с 68мм, като за целта в комплекта има шайби, които се слагат от едната или и от двете страни според инструкциите на производителя. Ако е трябвало да сложиш такава шайба, а си пропуснал, може да се получи описания от теб проблем.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот van4o » Нед Дек 23, 2007 1:14 am

Значи .... при мен не са дошли такива шайби , но проучих и разбрах , че принципно има такива към това средно. За мое щастие пък един приятел има точно такава излишна , така че се надявам утре да оправя нещата . :) Мерси много на @Admin за помощта !
Аватар
van4o

Назад към Веломеханик