проблем !!! (тоя път със седалковата тръба)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

проблем !!! (тоя път със седалковата тръба)

Мнениеот SeeSaw » Чет Мар 20, 2008 9:33 pm

абе и аз имам проблем с колчеца (или по-скоро с рамката)
та значи това е фабричен дефект и колчето се движи мега трудно ... за напълно вкарване въобще не може да се полмисли.
та преди време видях в сайта статията за семинара на веломания и сега се сещам...
http://mtb-bg.com/news/news00580_10.jpg
горе-долу по средата е показано "райбероване на седалкова тръба та въпроса ми беше дали случайно това може да се приложи на стоманена рамка защото искам да купя ново и колче и седалка и просто мисля преди това да го оправя тоя проблем
Още нещо .. къде могат да ми я свършат тая работа ей така без да купувам този инструмент
Аватар
SeeSaw

Рейтинг: 973

Мнениеот ZL0Z » Чет Мар 20, 2008 10:23 pm

Каква ти е рамката ?

По-добре отиди на веломеханик, или при някой който разбира повече!

Провери скобата да не е затегната много!
Може колчето да е по-голям размер!

Пробвай и да напръскаш с WD40, Или някаква друга смаска...

П.П дано да съм бил полезен, УСПЕХ :P

:beer:
ZL0Z

Рейтинг: 1269

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Чет Мар 20, 2008 11:13 pm

За разлика от алуминиевата рамка, стоманената е по тънкостенна.Аз лично съм райберовал алуминиева , седалкова тръба с 2 десети и проблеми не съм имал, но при стоманата е по различно.Понеже метала е със по голяма плътност(стоманата),тя е и по тънка и всяка десета е от по голямо значение.Пробвай да го прешлайфаш леко и след това да го загладиш. Наистина провери точен ли е размера на колеца.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Назад към Веломеханик