Въпрос "мека рамка"

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос "мека рамка"

Мнениеот novak_vip » Пон Мар 31, 2008 5:24 pm

Здравейте. имам The Bomb '07 и да си призная "мъртвия ход" на веригата много ме тормози.
"мъртвия ход" = така го наричам .незнам дали има друго найменование. това е когато въртиш през неравен терен.от сгъването на рамата се получава и е много неприятно.
Въпроса ми е следния : някой има ли идея или решение на проблема ???
имам идея как да се направи това, но е лостова система и е трудно да го обяснявам и не ми се мисли какво ще е ако се хвана да го правя :).

идей ???

благодаря.

*смятам че това важи за повечето рамки от този тип, така че освен на мен може да е полезно и на накой друг
Аватар
novak_vip

Рейтинг: 997

Мнениеот ZL0Z » Пон Мар 31, 2008 5:41 pm

Много неточно описано... Нищо не разбрах
ZL0Z

Рейтинг: 1269

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 31, 2008 5:44 pm

ZL0Z написа::eek2: Нещо нищо не разбрах :crazy:
До колккото разбирам, при рязко сгъване на рамката, веригата "провисва", което се усеща при педалиране. Аз не карам меко колело и не съм запознат много, но мисля, че т.нар. водач + по-стегнат дерайльор биха решили проблема :dunno:
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот ShadowBoy » Пон Мар 31, 2008 6:23 pm

Ами ако наистина "провисва-хлопа" когато се сгъне рамката,вариант е да се скъси веригата.Но чесно да си кажа и аз не разбрах какъв точно му е проблема..
Скъпото винаги излиза ефтино!
Аватар
ShadowBoy

Рейтинг: 1065

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 31, 2008 6:58 pm

ShadowBoy написа:Ами ако наистина "провисва-хлопа" когато се сгъне рамката,вариант е да се скъси веригата.Но чесно да си кажа и аз не разбрах какъв точно му е проблема..
:agree: :agree: Не се бях сетил :) Това ще реши проблема :) Така дерайльора ще "дърпа" по-силно веригата. Бтв, имай предвид че на предавка 1х8 (1х най-малкия венец отзад), ефекта ще се усеща най-много :) Т.е. ако слускаш на 3х4 примерно, тряя да не се усеща толкова :)
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Мар 31, 2008 7:28 pm

Нека изразя и моето скромно мнение.Според мен проблема е във парчето броня което свързва рамката със меката задница. Вземи по дълго парче броня със около 3 см, и го монтирай на мястото на старото. Може би ще се наложи да си смениш и жилото , но това само в случай че с по дългата броня се окаже късо.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот Ozzie » Пон Мар 31, 2008 7:57 pm

Аз пък да си кажа, че за Бомбата си има важна тема!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик