Странен проблем със заден амортисьор Manitou Metel RP 190 мм

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Странен проблем със заден амортисьор Manitou Metel RP 190 мм

Мнениеот fhristo » Сря Мар 07, 2007 11:31 am

Монтиран е на RAM AM. От известно време забелязвам нещо като луфт, който се усеща като повдигам леко колелото без да отделям гумите от пода. Като затегна леко пружината и "луфтът" изчезва. После след известно каране (друсане), пак се появява. Та въпроса ми е с какво си имам работа и как се оправя? :)
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот brokicho » Сря Мар 07, 2007 12:50 pm

докато карах тази рамка и при мен се появи този луфт. Постепенно той се засилваше. Мисля, че не е от шокът, а от втулките в горния край на амортесьора и кобилицата където правят връзка.От карането, поне при мен, тази ос имаше минимално износване, но достатъчно за лек луфт, и едната от дистанционните шаиби също се беше "изяла" от шокът при мен от това беше луфта и при каране не се осещаше, а само когато повдигна колелото се усещаше леко "клапане".Позле сложих манитоу шок и смених втулките с нови от БАС и нещата заспаха и така си беше до преди да го продам.Според мен, при теб е от същотото проблемът.Просто трябва внимателно да се вгледаж и да разклатиш няколко пъти рамката и ще разбереш от къде е и ако е това за което ти написах мисля че в БАС има необходимите ти части и ако не се лъжа са на цена от около 15-16лв. Може и при стругар да си направиш нови, но мисля, че тези от магазина са също много добри и изключително леки.
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот bobeca » Сря Мар 07, 2007 12:51 pm

Пробва ли на обратно?Прожината ти се разхлабва явно
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот fhristo » Сря Мар 07, 2007 12:59 pm

brokicho, и аз си мислех че това е проблема, но само не мога да си обясня защо като размърдам леко пружината и луфтът вече не се усеща. Има ли някакво обсянение?
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот brokicho » Сря Мар 07, 2007 1:12 pm

тогава вече наистина проблемът може да е в шокът. Мой съвет е ако си на близо до магазина от който си го купил и е в гаранция рамката да им я закараш момчетата да погледнат те най-точно ще то кажат.
както bobeca написа може и от това да е проблемът
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот airborneone » Сря Мар 07, 2007 1:31 pm

@fhristo , за това си има сервизи. Отиваш поглеждат , оправят > ти караш спокоен. Ако всичко ставаше с нова тема във форума, сервизите щяха да измрът ...
:beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

за рам ам

Мнениеот machine head[disturbed] » Пон Мар 19, 2007 8:16 am

Ами незнам човек ако искаш може да пробваш със едни оплатнения и става перфектно поне при мен беше така,имах рам ам съ днм и имах подобен проблем слагаш едни оплатнения при прожините съшто така и при фтулките!
Аватар
machine head[disturbed]

Рейтинг: 1200

Мнениеот RAM-FR » Вто Апр 01, 2008 7:11 pm

Може и при стругар да си направиш нови, но мисля, че тези от магазина са също много добри и изключително леки.

Това не е най-добрата идея защото орифиналните са с тефлон за да се износи той а не главата на шока или другата втулка ;)
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Назад към Веломеханик