Проблем с Juicy 5-ца

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Juicy 5-ца

Мнениеот Gh0s7 » Чет Юни 12, 2008 12:22 am

Преди около 8 месеца си купих Avid Juicy 5-ца и като цяло съм много доволен, през цялото това време ми работи отлично :) Обаче преди 2 дена се появи странен проблем и не мога да разбера от какво е. Като натисна лоста, си прави обичайния ход докато накладките опрат в ротора, до тук добре, всичко е нормлано, спира си, но малко след това, лоста рязко тръгва към кормилото и съответно опира в него и накладките се отдалечават от ротора... Усеща се все едно се прелива въздух от маркуча във ваничката на лоста.. или все едно нещо изтърва при цилиндъра и буталото на лостчето. До сега не съм я отварял, но има малко въздух със сигурност, дали ако я bleed-на, ще се оправи? Мерси предварително! ;)
Аватар
Gh0s7

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Чет Юни 12, 2008 9:36 am

Понеже е от доста време в употреба ти препоръчвам да провериш системата за пропуквания и течове. Иначе с обезвъздушаване ще стане.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Gh0s7 » Пет Юни 13, 2008 1:06 am

Мне, няма нито пукнатини, нито течове. А, ако беше въздух нямаше ли просто лоста да е по-мек? Това си се усеща все едно нещо изтърва... Знам за една Formula със същия проблем, но момчето нищо не я е правил. :eek2:
За сега смятам да сменя DOT-a и ако не се оправи, вече ще разглобявам лоста... :eek3:
Все пак, ако някой е имал подобен проблем (явно не е само при Avid), нека спорели как го е отстранил :)
Аватар
Gh0s7

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик