RST GILA T5-проблем

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

RST GILA T5-проблем

Мнениеот stuff_rider » Пон Юли 07, 2008 8:10 pm

Здравейте!Карам с вилка RST GILA T5 и скоро ми се наложи да си измия колелото.ИИ аз мия всички мазни части с навта включително и вилката.Отначало си работеше перфектно но като оставих колелото за малко и след това като се качих забелязах че е значително по твърда и леко насича.Реших че не е смазана и затова я смазах.Ефект нулев остана си така.Отидох да покарам на тепето и вилката започна да издава звук при свиване.Чува се едно пощракване или почукване незнам точно какво но е доста силничко.Да не би навтата да е проникнала вътре или да се е счупило нещо помагайте какво да правя :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:
Аватар
stuff_rider

Рейтинг: 942

Мнениеот skiman » Пон Юли 07, 2008 8:12 pm

Води я на доктор в сервиз........с нафта :crazy: ....вилка :crazy: ....
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пон Юли 07, 2008 11:06 pm

Ами как да ти кажа... нещата по колелото не се мият с нафта. Ако държиш да не е чиста водица, има цял куп обезмаслители, шампоани и т.н., ама нафта... Ти утре може и дисковмите спирачки да ги измиеш с нафта и да се утрепеш при първото каране. :crazy:
Не мога да кажа какво точно й е станало на вилката ти от миенето с нафта, предполагам, че си успял да навредиш на нормалните смазочни средства, които тя си е имала преди това и затуй имаш проблеми. Както те посъветва skiman, най-добре е да я заведеш в сервиз, където разбират от тия работи, за да не си навлечеш още по-големи проблеми от незнание или невнимание.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик