Пукане при чашките.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пукане при чашките.

Мнениеот bojidar » Пон Юли 07, 2008 9:27 pm

Проблема ми е следния: луфта, при чашките съм го обрал максимално, само при натискане по- рязко на спирачката при по- голям наклон изпуква, но по равното, колкото и рязко да я натисна- нищо, спирачката ми е: ZZYZX USA ( Shimano LX 2006 ), кажете какво да правя, но пак повтарям, изпуква само при силен наклон и то не чак толкова страшно, но съм сигурен, че не е от вилката или нещо друго, рамката ми е: Ram HT2 19", а чашките са ми: VP A71, а вилката ми е: Rock Shox TORA 302 U- Turn 130mm.- чисто нова, казвайте сега да го търпя ли или да го правя нещо.
bojidar

Рейтинг: 988

Re: Пукане при чашките.

Мнениеот bikerider » Пон Юли 07, 2008 11:33 pm

Ако си абсолютно убеден, че всичко друго е наред провери дали долната ти чашка е добре набита. Ако можеш да я мърдаш с ръка (при отхлабени лагери) иди на сервиз да ти огледат рамката дали челото не е овализирано. Разбира се, може да не е от това (пожелавам ти го), в който случай огледай пак всички сглобки по предницата - "лапа", кормило и прочие.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик