Old pattern ISCG && e13 SRS

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Old pattern ISCG && e13 SRS

Мнениеот flex » Чет Юли 10, 2008 11:01 am

Рамката е 2002-ра година с ISCG уши за стария стандарт и 68мм тръба за средното. Според fitchart-а на Е13 монтажа е без проблем но не е уточнено при какъв курбел с какъв интерфейс. Курбелите са с Hallotech II интерфейс за монтаж.

Искам да си монтирам водача според документацията на Шимано което е описано по ето този начин:

Изображение

Всичко ок , но когато монтирам водача върху ISCG адаптера на мястото на вътрешния спейсър за да пасне както трябва плочата на една линия с ролката трябва да сложа още 2 спейсъра (несъвместимо според Шимано и досега го бях карал така), при най-вътрешно положение на водача (защото с водача идват шайби за поставяне между пластмасовите компоненти и алуминиевата част на която се монтират). Плочата ми е монтирана от вътрешната страна на паяка. Ако я преместя от външната страна chainline-а значително се прецаква. Мислил съм и вариант да обърна планката-преходник обратно и да монтирам водача от вътрешната и страна но водача опира в ISCG ушите на рамката и няма как да стане по този начин. Тъй като вече едно средно замина и не искам второто ми да замине за толкова кракто време искам да го монтирам както трябва, даже се погрижих рамката да бъде фейсната при когото трябва :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Варианта който ме устройва перфектно в случая е да се избегне монтиране на водача към ISCG адаптера и да се монтира директно за средното като спейсър без проблеми, или да търся планка за този водач която да може да се монтира директно на стария тип ISCG уши. В много много краен случай съм склонен да сменя водача с друг . Курбели няма да сменя защото този интерфейс много ми допада. Та ..... какво да правя ?
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Re: Old pattern ISCG && e13 SRS

Мнениеот flex » Чет Юли 10, 2008 11:04 am

ПП . Трябва ми мнение от някой , който е монтирал такава комбинация от такъв водач + Hallotech II курбели.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот GECKO » Чет Юли 10, 2008 12:07 pm

Аз ползувам такава система и сега ще щракна да видиш как стоят нещата.

И така... за правилният монтаж за 68мм:

http://store.picbg.net/pubpic/3B/F1/bb2 ... 7d3bf1.JPG

При мен няма уши, както се забелязва, но това не би трябвало да е проблем та... при мен е монтирано така:

http://store.picbg.net/pubpic/5B/0B/e42 ... f65b0b.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/CF/42/df2 ... dccf42.JPG

Та това е с преходника плътно до рамката и шайбички (дистанциони втулки или там както им се казва - идват с водача) монтирани между тялото на водача и планката за ISCG. Не разбрах къде си ги слагал ти, но до колкото съм запознат аз те са за там и трябва да се ползват точно така.. Предполагам при теб водача е между чашката на средното и единя спейсър (както е оказано на монтажната рисунка на Shimano) и това не би трябвало да е проблеми да се монтира водача за ISCG планката директно без втулките които съм ползувал аз. Та по-подробно кажи къде ти е косура на теб.

Recap: Ако искаш да го монтираш както пише в книжката на Shimano слагаш преходника за ISCG на споменатото място (като 1 спейсър от страната от която трябва да има иначе 2 - страната на движението) и на прехоника монтираш водача без никакви допълнителни втулки или каквото и да е - само водача и компонентите му. Ако има проблем с Bash-a за там си има втулки, но той не е важен, важното е линията на веригата да се запази коректна.
Последна промяна GECKO на Чет Юли 10, 2008 12:33 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
GECKO

Мнениеот tancho » Чет Юли 10, 2008 12:11 pm

Дано сам те разбрал правилно.Ако рамката ти има въпросните уши би трябвало да монтираш водача без адаптора направо за рамката с болтове, преди това обаче си следваш инструкциите на shimano за монтиране на средното движение и броя спейсъри необходими за обирането на луфта между него и рамката.Ако пак нямаш уши на рамката и трябва да използваш адаптора ,просто го сложи на местото на спейсърите.(хубаво е да премериш преди това да видиш дали и двата или единия спейсър трябва да махнеш)
Аватар
tancho

Рейтинг: 1429

Мнениеот flex » Чет Юли 10, 2008 12:37 pm

@GECKO нямаше да имам такива питания ако ISCG ушите на рамката ми не опираха в планката на която се монтира водача по начин водещ до невъзможност за правилен монтаж.

@tancho рамката ми е с уши от стария тип, а водача е направен за новия тип (ISCG 05) и просто дупките не съвпадат по начин. който не може да се разреши с допълнително разпробиване на водача.

Опциите които ми остават

1. Да изпиля ушите на рамката ми - крайно брутален метод и не го предпочитам.
2. Да търся/направя планка за този водач, която да се монтира директно на ушите на рамката, или директно на средното плътно до рамката.
Аватар
flex

Мнениеот flex » Чет Юли 10, 2008 6:03 pm

Решението е обмислено и е вече взето. Ще се наложи да се направи нов преходник при стругар. Стоманено копие от неръждавейка на оригинала с тази разлика че от издадената му част на която ляга водача ще се отнемат 2.5мм. :beer: за всички които дадоха идеите :beer: :beer: за GECKO че се отзова с такова голямо желание.
Аватар
flex

Мнениеот axelmax » Пет Юли 11, 2008 5:48 pm

да не пускам нова тема

искам да монтирам водач MRP G2 на фр 07,но нямам преходник към ISCG стандарта

дали тоя на Е 13 ще стане
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот flex » Пет Юли 11, 2008 7:05 pm

Преходници се продават и отделно от водачите. G2-ката доколкото знам си е за ISCG 05 и би трябвало да нямаш проблем. RAM FR 07 по спомен няма уши за ISCG които могат да евентуално да ти попречат както при мен така че ... действай.
Аватар
flex

Мнениеот flex » Вто Юли 15, 2008 12:33 am

Изображение

10x на бат Миро задето занесе на пияния майстор да го направи че аз така и не го сварих :beer:
Аватар
flex

Мнениеот axelmax » Вто Юли 15, 2008 1:26 am

:agree: честито

колко ти излезна?

G2 го има в два варианта ISCG и ISCG 05
моя е ISCG,значи преходник като твоя трябва да стане
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614