Стягане на колелото

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Стягане на колелото

Мнениеот parpan » Вто Юли 22, 2008 8:05 am

Здравейте нов сам в този форум. Почнах да си играя с 1 драг аризона от преди 6/7 години беше в мазето около 3 години та реших да го стегна малко образовам се от форума засега :bowdown: . Искам да попитам след като си махнах предната гума (с много мъки) и вътрешна и въшна та след това като напасна старата вътрешна в/у каплата се получава така че гумата има по голяма обиколка отколкото каплата и така остават около 4/5 санта гума та искам да попитам това нормално ли е , и ако не е когато си купувам нови гуми пак ли ще стане така или просто ми трябват по малки гуми. Външната гума пише че е 26 2.10 та какви препоръки ще ми дадете за това. Благодаря предварително. :bowdown: :dunno:
parpan

Рейтинг: 1160

Мнениеот Antares » Вто Юли 22, 2008 8:31 am

На мен лично ми е по-лесно да напъхам вътрешната (съвсем леко напомпана) във външната и така да ги монтирам. Също вече не мога да си представя сваляне/слагане на гуми без специалните щанги.
Може да ти е полезно да разгледаш секцията статиина сайта. Има доста полезна за начинаещите информация.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот parpan » Вто Юли 22, 2008 9:33 am

Такъв ключ имам в нас метален не напъвам мн каплата да не стане гаф оплътних си каплата с бандаж (лента лекопласт) и сега само трябва да си намеря вътрешна гума вапросът ми е гуми за колела има ли смисал да си взимам от магазин "Кауфланд" защото ме марзи да се разхождам по другите магазини за колела а ми трябва да си карам главно по кварталите та мн ли ще бъде неудачно ако си зема гума от там (вентил "Дунлоп)
parpan

Мнениеот Pirate » Вто Юли 22, 2008 10:17 am

Ако не държиш да е лека /и тънка/ или пък дебела /и уж по-здрава/, т.е. нещо по-специално, тогава можеш и от там да си купиш. Аз карам с на Maxxis - Ultralight /128gr/ модела и нямам впечатление да се пука повече от нормална вътрешна при подобно на описаното от теб каране. А пък цената е 7лв в София така че не е особено по-скъпо.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот parpan » Вто Юли 22, 2008 10:25 am

Ахам добре значи и проблема с гумите е почти решен. Благодаря ви и на 2мата а са като си купувам гума за овтре ;) какъв размер трябва да бъде като външната ли?

:offtopic: А иначе бихте ли обяснили на идиот като мен в scream bikes от каде се регистрира човек защото изглежда че мозъка не ми стига :bowdown: :offtopic:
parpan

Мнениеот Pirate » Вто Юли 22, 2008 10:28 am

Външната гума пише че е 26 2.10 та какви препоръки ще ми дадете за това.
- Трябва ти вътрешна на която пише, че е за гуми от 1.9 до 2.125
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот parpan » Вто Юли 22, 2008 10:54 am

http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1585
Това ще свърши работа нали? Не я зимам щото е с боза а защото е такъв размер. А иначе препоръчайте нещо ако имате идей.

:offtopic: Намерих как да се регистрирам в сайта :bowdown: :offtopic:
parpan

Назад към Веломеханик