bad_boy_vr написа:Ами мерси за съветите проверих за луфт,но няма
проверх оста,но е стегната какво да правя сега ? МОЛЯ ВИ помогнете
Ако наистина не е от главината/QR-а иди да ти проверят плетката и/или да ти затегнат спиците.
bad_boy_vr написа:Ами мерси за съветите проверих за луфт,но няма
проверх оста,но е стегната какво да правя сега ? МОЛЯ ВИ помогнете
sdelan v NRB написа:значи вече една седмица откакто съм с тази спирачка и наблюденията ми са, че спира, но сякаш има много голям спирачен път, незнам дали така трябва да е ...
bad_boy_vr написа:Моля ви помагайте , че тази спирачка ме предизвикна да се върна към старото V-brake че
-Ако под "разцентроване" се разбира леко подкривяване на диска то и моята АВИД ББ7 предна 185 мм го прави този номер - на едно здраво спиране леко се разкривява диска и почва да звънка в неподвижната накладка, на следващото здраво спиране се изправя и така. 160 мм - тровия диск не прави такива неща.
Изобщо в какви граници е нормално да има биене на 185мм диск и над каква стойност на биенето е за изправяне?
техните спирачки са механични (TekTro IO / Avid bb7) , а твоята е хидравлична TekTro Auriga, освен това диска ти е с различна форма която освобождава напреженията при нагряване и е от различен материал.taurus13 написа:Имам две колела с дискове 180 мм и при двете се случва да опира по малко предния или задния диск, но често това се самонамества след време. Дори новите дискове имат минимални биения, пък и луфта между накладките и диска е толкова малък че дори минимални отклонения ще причинят леко търкане. Но това не променя работата на спирачката, пък и на пресечен терен никога не ги чувам. За връщане към v-brake и дума не може да става. Между другото предната спирачка на експерта ми е именно tektro auriga и странно, че с нея нямам никакви проблеми. Та незнам защо така със вашите онтарио става.
Ако каплата не е добре натегната, при завой диска застъргва леко.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта