Подходящи ли са диск тектро и спирачка шимано

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Подходящи ли са диск тектро и спирачка шимано

Мнениеот RulF » Пон Сеп 01, 2008 8:35 pm

Здравеите спирачката е Shimano Deore хидравилична а диска е тектро 180 мм мога ли да ползвам него с преходника на тектрото защото в момента карам 203 мм и вече 2 вилки късам.Благодаря
RulF

Рейтинг: 1157

Мнениеот URNEST » Пон Сеп 01, 2008 9:02 pm

По-скоро смени вилката. Не бутай там където иначе няма проблеми.
Като за начало какви са вилките които си "скъсал"?
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пон Сеп 01, 2008 10:52 pm

Чувал съм от достоверни източници (без да го твърдя от личен опит), че дисковете на Tektro са по-зле от тези на Shimano, така че с подобна замяна е твърде вероятно да влошиш качествата на спирачката си, което обикновено никой не желае да направи.
Не знам как точно си ги "скъсал" тия вилки, но аз на твое място бих поработил върху начина си на спиране и бих спестявал за по-хубава вилка, подходяща за съответната спирачка.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот V8 » Вто Сеп 02, 2008 8:40 am

По принцип всичко може, аз примерно си карам с апарати на Шимано и ротори на Магура и Тектро и оплаквания нямам. Но съм съгласен с Админ, проблема не е в спирачката а по-скоро в начина ти на ползването й - реално погледнато вилка можеш лесно да съсипеш и с 180мм ротор, обаче от друга страна аз лично карах с 203мм бая време и вилката макар и вече "пенсионирана" все още няма никакви луфтове. С други думи - остави системата както си е сега с 203мм ротор и са научи да забавяш плавно и не-линейно, като между другото спестяваш за вилка която да ожелее паническо набиране на спорачките.
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот URNEST » Вто Сеп 02, 2008 9:32 am

Човека не може да пише в темата поради недостатъчен рейтиг и ме помоли да поясня, че спирачката е Shimano Deore br-m535 , а вилките са RST Storm. Това до известна степен ме втрещи, защото все пак вилката е 35мм тръби и 20мм ос и не би трябвало да има проблеми ако се използва с 203мм ротор. И една добре, но две :crazy: ...по един и същи начин. :crazy: А под "късане на вилки" аз предполагам че визира счупване/пукване/откъртване на ухо/ушите за дискова спирачки.
Аватар
URNEST

Мнениеот axelmax » Вто Сеп 02, 2008 9:45 am

за 200 лева толкова
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Назад към Веломеханик