монтаж на мигаща светлина

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

монтаж на мигаща светлина

Мнениеот idon » Съб Сеп 06, 2008 4:12 pm

Момчета,сигурно е много лесно,но не знам как-пробвах,явно не се справих и затова питам.
Купих си китайска мигаща червена светлина с две магнитчета(т.е. няма нужда от батерии,а е нещо като динамо по думите на продавача).Модела е JY-321.
Влязох в Гугъл-а-намерих производителя,но за монтаж-нищо.Сигурно е като на повечето други,но никога не съм монтирал такова чудо и затова не знам.
Ще пиша каква е инструкцията на гърба на опаковката.
1.Закрепете магнитите между две спици.
2.Инсталирайте JY-321 към седалката или към предната вилка на велосипеда.
3.Напаснете разстоянието между спиците,но то трябва да бъде по-малко от 1 мм.

И това е всичко-за човек,който е правил това и друг път може и да звучи разбираемо,но за мен-не.
Ето какво има в комплекта-светлинката с 2 диода вътре плюс скоба с гумени уплътнения ,2 броя магнити в пластмасово легло с винт и гайка(за спиците) и това е...
Подскажете къде на спиците се връзват магнитите-в какво положение един спрямо друг,как(като няма кабел)ще свети тая светлина?
Абе,изобщо много въпроси,повечето сигурно тъпи(смейте се на воля),но,пак казвам-като не знам как,предпочитам да питам.
Благодаря предварително!
idon

Рейтинг: 1248

Мнениеот subritual » Съб Сеп 06, 2008 10:22 pm

Сигурно работи чрез индукция.Снимка можеш ли да направиш,че ми стана интересно какво е това чудо?
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот idon » Нед Сеп 07, 2008 9:18 am

http://www.alibaba.com/product-gs/20421 ... LIGHT.html

Тук може да видите какво представлява светлината.Липсват само двата магнита-за съжаление не мога да кача снимка-представляват скоба от 2 части с отвор в средата за болта,с гнездо за гайката на едната част и с място за вкарване на магнитчето,което е 1.5-1см и се държи само от привличането му с гайката и болта.
Монтира се просто-на около сантиметър над или под пресичането на 2 спици разстоянието е точно като за скобата с магнита.Добре,ама не знам втория къде да монтирам,пък и самата светлина ако е много далеч от магнитите как ще има връзка с тях...?
Пак благодаря!
idon

Мнениеот bdz43r » Нед Сеп 07, 2008 9:45 am

Това работи с индукция от движещите се магнити.
Щом няма кабели, пробвай да го закачиш на стойката на седалката, така, че магнитите да преминават възможно най-близо до него (подобно на датчик за скоростомер).
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот idon » Нед Сеп 07, 2008 10:28 am

Момчета,разбрах как става-наистина трябва да е на задната вилка на милиметър от магнита,закачен за спиците.Благодаря на всички-не е това ,което ми трябваше-исках светлината да е монтирана на колчето-отивам да го менкам-благодаря още веднъж!
idon

Назад към Веломеханик