Admin написа:Виж дали са добре натегнати спиците (по-скоро иди в сервиз да го преценят). По темата е писано, поне такива са ми спомените... мисля, че bikerider беше обобщил веднъж възможните причини за леко звънтене от диска, така че потърси негови постове по темата.
Като цяло може да си се окаже съвсем нормално, макар че така както го описваш, може би има нещо някъде да се донатегне.
andr написа:Иначе като откача предното колело QR лостчето има около 1мм луфт дори и затегнато.
andr написа:Добре, но как точно се гледа за луфт?
andr написа:Да, това имах впредвид преди - има доста приличен луфт като се разклати оста. Май е за смяна главината, макар че е притеснително толкова бързо да отиде.
Admin написа:Както казах, логиката сочи, че най-вероятно греша. Затова бих ти обяснил какво имам предвид, но не тук
did написа:@Admin:
Би ли ми обяснил, как може ... крива капла ... да окажат влияние на триенето на диска в накладките?
bikerider написа:Aко ротора е с достатъчно голям диаметър, неравномерния опън върху фланеца дава отклонение и в ротора (все пак силата на опъна се разлага радиално и аксиално). Поне такъв е моя опит - след достатъчно мощно издънване на каплата диска започва да бие в накладките...
did написа:bikerider написа:Aко ротора е с достатъчно голям диаметър, неравномерния опън върху фланеца дава отклонение и в ротора (все пак силата на опъна се разлага радиално и аксиално). Поне такъв е моя опит - след достатъчно мощно издънване на каплата диска започва да бие в накладките...
Тва при CL няма как да стане. Дори и при IS мнооого трудно мога да си го представя, освен ако главината не е от кашкавал...
Вчера Bikezilla кара сума ти време с 30 спици, които останаха от 36 след късането на 4 при счупване на едно ухо и още две - при счупване на следващото ухо. Каплата беше бая крива, едвам я навря в рамката с малка гума. От скъсаните спици 4 бяха една до друга, от една и съща страна на каплата. Другите две бяха и те до тях... И след всичко това, проблем със спирачките не е имал.
did написа:Вчера Bikezilla кара сума ти време с 30 спици, които останаха от 36 след късането на 4 при счупване на едно ухо и още две - при счупване на следващото ухо. Каплата беше бая крива, едвам я навря в рамката с малка гума. От скъсаните спици 4 бяха една до друга, от една и съща страна на каплата. Другите две бяха и те до тях... И след всичко това, проблем със спирачките не е имал.
andr написа:Ехаа каква дискусия стана. Затегнах главината, вече няма луфт в оста и не свирят спирачките. Мерси за съветите и наздраве!
andr написа:Хаха, уча се още и за това скокнах до близката Веломания да се погрижат.
did написа:И след всичко това, проблем със спирачките не е имал.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта