Repair stend

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Repair stend

Мнениеот axelmax » Вто Дек 16, 2008 2:28 am

Откъде може да се закупи ,различен от Parktool,че цената е солена.
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Admin » Вто Дек 16, 2008 12:48 pm

В screambikes съм виждал стенд на Ice Toolz, даже мисля някой ден да си го купя, ама все не остават финанси за такова чудо :)
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1506
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот GECKO » Вто Дек 16, 2008 2:39 pm

Аз бих се насочил към това:

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=10226

Цената е доста адекватна, но все още не съм изпитал нужда, а и си посвикнах да ремонтирам на пода :)

Когато тръгна да сменям мебелите обаче ще се наложи, за да няма повече неприятни инциденти :D
Аватар
GECKO

Мнениеот nicky bike » Пет Дек 19, 2008 5:02 pm

От няколко дена все не намирам време да напиша по темата.
Аз работя с такава стойка от година и я използвам доста. По ми е удобна понеже колелото не мърда (много) когато работя по него. Направена е по размерите на колчетата на седлото (най разпространените). Както виждаш имам и лапа но не мие особено удобна понеже колелото никога не можеш да го стегнеш както трябва. Това е предназначено за по професионална работа. Не смятам ,че е необходимо за в домашната работилница да имаш такава стойка която в повечето време ще ти заема място. :) Това е старата (вече на 5 год)която все още ползваме и мисля за по удобна (не се клати) това обаче зависи как стъпва на земята. Препоръчвам стойката да е триножник от дебели тръби или квадрат поне 30/30мм.
Фабричните за които съфорумниците ни предлагат не са лоши. За това ако ти трябва за у дома може да си вземеш и някоя от тях.
Ако имаш някакви въпроси може на ЛС.
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот axelmax » Пет Дек 26, 2008 4:59 pm

мерси на отзовалите се :agree:

забравих да спомена ,че ме интресуваше нещо вече пристиогнало в БГ :)

@nicky bike-необходимо е
колелото постояно пада, цапа стените и ги мия вече незнам за кой път(и вече прозират),има доста компактни стендове

да не говорим,че и стават и за сервизиране на вилки

ще помисля дали да не си направя нещо спесифично,понеже нуждите са ми такива
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот GECKO » Пет Дек 26, 2008 7:06 pm

axelmax написа:...

Предвид, колко са прости, не би трябвало да ти е особено сложно и/или скъпо да си направиш един. В крайна сметка само клампа-та е важното да е със сравнително голям обсег, за да можеш да хващаш от долна тръба (ако ти се прииска) до стержен или по-малко.

Хъм... май ще може с 2 стари стоманени рамки да се направи, и даже да изглежда... арт :D
Аватар
GECKO

Мнениеот Holz » Пет Дек 26, 2008 8:14 pm

GECKO написа:
axelmax написа:...

Предвид, колко са прости, не би трябвало да ти е особено сложно и/или скъпо да си направиш един. В крайна сметка само клампа-та е важното да е със сравнително голям обсег, за да можеш да хващаш от долна тръба (ако ти се прииска) до стержен или по-малко.

Хъм... май ще може с 2 стари стоманени рамки да се направи, и даже да изглежда... арт :D

:agree:

Шините ми са плетени на "home made" стенд.Разлика няма.

:beer:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот MacLeod » Съб Яну 03, 2009 11:40 pm

Който може да си ремонтира колелото сам, според мен би трябвало да може и подобна стойка сам да си направи. Не виждам реална причина да се дават пари за такова чудо, но това е мое мнение все пак :)
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Назад към Веломеханик