Pike->Tora донорство?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Pike->Tora донорство?

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Яну 29, 2009 11:22 pm

Понеже в момента си взех вилка TORA 302 U-Turn, но от старите модели, които са без заключване и се замислих днес за съвместимост между TORA и PIKE SL. Дали би било възможно MOTION CONTROL-а от пайка да се сложи на тората?Моята тора, както споменах е от старите, които са без заключване само промяна на хода, и от дясно има една черна тапа, а отдолу ребаунда.По диаметър на тръбите са едни и същи-32мм. Притеснението ми идва от разликата в хода на двете вилки. Та дали според вас ще може да се осъществи донорството?
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот MeTyYyY » Пет Яну 30, 2009 12:07 am

След време аз ще правя същия ъпгрейд(заради gate-a на Пайка). Понеже разликата в хода на вилките идва от различните дължини на шишовете им (на Pike-a са по по-дълги). А МК им са еднакви по размери като единствената разлика(освен използваните материали) е в това, че Pike-a има и настройка на gate-a. Това ти го казвам от лични наблюдения понеже имам Тора с МК и съм разглабял Пайка на 1 приятел.
MeTyYyY

Рейтинг: 1647

Мнениеот GECKO » Пет Яну 30, 2009 12:14 am

Не би трябвало да имаш проблем, но за всеки случай виж дали буталото за Rebound-а няма да опира в MoCo-то, когато е максимално сгъната. Ако това не създава проблеми няма да имаш грижи. Можеш също да провериш препоръчителното ниво на маслото за 2-та модела на Tora (с и без Motion Control), защото може да се окаже, че тази без допълнителния елемент има малко повече масло, за да осигури подобаваща прогресия при липсата на хидравлика. :agree:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик