Avid Elixir R

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Avid Elixir R

Мнениеот bbike » Нед Мар 15, 2009 12:15 am

Здравейте,имам въпросната спирачка и имам проблем. Преди 3-2 дена спирачката започна да спира много зле , при положение , че преди това спираше невероятно. Махнах накладките и какво да видя , лявото бутало е по навътре от дясното и освен това от лявото бутало сълзеше масло.Погледнах накладките и видях , че феродото потъмняло в средата погледнах и задната част на накладките и видях че има малко масло. Върнах буталата както трябва да бъдат,изчистих ги от маслото и изшкурих накладките с финна шкурка.
След няколко кръгчета сичко се повтаря отново.

Има ли някакъв шанс да се оправи или поне някой който може да ми я оправи. :V: :crap: :popcorn:
Аватар
bbike

Рейтинг: 1277

Мнениеот hitar_potar » Нед Мар 15, 2009 12:24 am

WOW, лошо. аз имам същата и нямам засега проблеми. не съм запознат с отстраняването на такива проблеми, някой друг трябва да се изкаже по тая част. аз мога да те посъветвам да се обадиш или да пишеш мейл на магазина, от който си я закупил, като по възможност пратиш и снимки. на мен това ми изглежда като дефект някакъв, би трябвало гаранцията да го покрива. дано бъде отстранен проблема.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот bbike » Нед Мар 15, 2009 12:33 am

Спирачката е закупена от Chain Reaction Cycles.
Да,има гаранция обаче не ми се занимава с куриери и да плащам за доставки.Ама ако не са намери някой който да ми помогне по някакъв начин да я оправя,сигурно ще се налойи да я пратя. :crap:
Аватар
bbike

Мнениеот Dravceto » Нед Мар 15, 2009 4:28 pm

Аз бих я изпратил, защото очевидно спирачката е дефектна. Ако ръчкаш на собствен риск и я повредиш повече гаранцията автоматично отпада.

Моя съвет е да я пратиш.
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Мнениеот Pho3nix » Нед Мар 15, 2009 4:29 pm

Пращай :agree:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот eMcKu » Нед Мар 15, 2009 4:58 pm

Абе неможе така, пращай !
Първо трябва на нормален английски да ги уведомиш за проблема + снимки, и чак тогава Те ще ти кажат дали да я пратиш или не.
Иначе, най - много да ти се върне до България и да си загубиш парите за доставката.
Ако имаш проблеми с адреса на CRC, мога да ти помогна, защото имам точно този, който е от главния, разпределителен офис. Драсни ЛС, ако имаш и проблеми с оформянето на писмото :)
Дано съм ти бил полезен, и се надявам проблема ти да се разреши.
Поздрави, Емски :beer:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот FireFoXa » Нед Мар 15, 2009 5:19 pm

Pho3nix написа:Пращай :agree:

Ае наясно ли сте колко е доставката до Англия на неща под 1кг? Щом по най-евтините тарифи от Англия за България е 21 евро, не вярвам от България за Англия да е под тази сума. То цялото разкатаване, пращане, чакане и прочие ще отнеме поне месец и с късмет малко под 100лева.

Някой от по-запознатите във Форума ако може да се изкаже, ще е най-добрия вариант.

Edit: Сега ме светна, че щом едното бутало е по-прибрано от другото и има масло проблема би трябвало да е с уплътнението и евентуално намаляване на количеството масло, респективно влизане на въздух в спирачката. Някой ако знае какво представлява тов оплътнение най-добре да сподели. Аз мисля, че трябва да е някакъв О-ринг. :dunno:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Мар 15, 2009 5:46 pm

FireFoXa написа:Аз мисля, че трябва да е някакъв О-ринг. :dunno:

Давам за пример старата ми спирачка -Shimano XTR, там системата беше "отворена", тоест буталото не се държеше. Един път като и сменях маслото и свалих накладките и каплата за да не ги нацапотя нещо.. пълня си аз със спринцовката.. пълня пълня и по едно време шпльок, едното бутало беше изскочило, нямаше абсолютно никакви гумени уплътнения по него а и в апарата не забелязах, като го поставях около 1 минута го поставях докато оста му съвпадне на 100% с оста на леглото...

При Еликсира може някакви мръсотийки да са влезли зад накладката и в последствие да са се лепнали на буталото и да са надраскали вътре повърхността... :dunno:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот XTR » Чет Мар 19, 2009 10:37 pm

Половината снимки не ми ги отваря, може ли да ги качиш на някой друг сайт, мерси! :beer:
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот bbike » Чет Мар 19, 2009 11:50 pm

XTR написа:Половината снимки не ми ги отваря, може ли да ги качиш на някой друг сайт, мерси! :beer:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=355030 :)
Аватар
bbike

Мнениеот Teodor40 » Пет Мар 20, 2009 11:35 am

Ще ти сртува 25-30 лева ремонта в БГ, ако имат уплатненията и буталото. За мен няма никакъв смисъл от пращания и занимавки. Кой знае и колко време ще ти отнеме това.

Разпитай във Варна, кой може да има части и опит в подобни ремонти :)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Назад към Веломеханик