Нека разграничим нещата. Авторът на темата пита за размер, но е посочил данни, отнасящи се за два съвсем различни размера.
Тръбата на рамката явно е 73 мм, което един от основните стандарти. Следователно ти трябва касета за 73 мм. Много от съвременните касети са съвместими с тръби на рамката 73 мм и включват в комплекта дистанционни шайби, с които се монтират на рамки с тръба 68 мм с или без водач. Планката на водача не ми се вярва да е 5 мм, по принцип би трябвало да е по-скоро 2,5 мм, но знам ли, на пазара има всякакви продукти.
И така, трябва да си намериш касета за 73 мм Е-type. Към нея би трябвало да има една или повече шайби, всяка по 2,5 мм. Също така би трябвало да има и инструкции за монтаж. При тръба на рамката 73 мм + водач, закрепващ се към средното движение, не трябва да слагаш нито една шайба. Ако не си сигурен, отиди в сервиз.
Видно от
този документ, посочената от теб касета не е подходяща, защото е 68/68Е/73. Тя може да бъде монтирана на колелото ти без водач. Ако ще е с водач, трябва ти касета с означение 73Е.
118 мм е дължината на оста на касетата. Най-често са 113 или 118, има и други размери, разбира се. Във форума е писано доста за това как да определиш каква дължина ти трябва - отношение към това има т.нар. линия на веригата, която искаш да постигнеш, но понякога конструкцията на рамката може да те принуди да избереш 118 вместо 113 (например, ако при по-къса ос венците си пречат със стойките на веригата). Няма как да ти дадем съвет в тази насока, ако не знаем каква е рамката, курбелите и т.н., но в твоя случай (щом искаш водач, значи ще е DH, FR или АМ велосипед) според мен 118 мм ос е подходящата.
Аз те съветвам да не купуваш касетата от онлайн магазин, а от реален такъв, за да може да обясниш всичко и да ти продадат това, което ще е подходящо за твоите нужди.