Вилка Нормъл Сайз на рамка Оувър

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Вилка Нормъл Сайз на рамка Оувър

Мнениеот NightmareHS » Пет Апр 10, 2009 10:07 pm

Здравейте,имам един проблем,който ме мъчи от 2 дни.Намерих си рамка Драг Девил от старите с чело оувърсайз.Обаче имам едно ново XCT което няма какво да правя,пък новите вилки са скъпички.Въпросът ми е дали има някъкъв начин,било то с лагерчета или чашки да се сложи тази вилка на рамката?Но имам и друг проблем стрежена е рязан,възможно ли е да се понади парче от друг единтичен стрежен със някаква фина заварка или по друг начин? Благодаря ви предвърително!
Nightmare's dream come true...!..!
Аватар
NightmareHS

Рейтинг: 1142

Re: Вилка Нормъл Сайз на рамка Оувър

Мнениеот Redhat » Пет Апр 10, 2009 10:25 pm

Имаш прекалено много проблеми, които ще те мъчат поне две седмици, ако седнеш да ги решаваш така, както си го замислил. А пък и резултата хич не е ясен или по-скоро е съвсем ясен :praying:

Бас 'фащам, че за сумата, която ще вложиш за решаването на задачата по твоя начин, ще успееш да си намериш подобна на твоята вилка, която няма да страда от гореописаните проблеми. ;)

Успех :)
You Bastards!
Аватар
Redhat

Рейтинг: 2000

Мнениеот ico 1 » Съб Апр 11, 2009 8:12 am

Вместо да плащаш на стругар и заварчик,по-добре дай 50-60 лв за една SR XCR на старо.Твоята вилка можеш да я продадеш,има хора,които търсят normal size.
Аватар
ico 1

Мнениеот NightmareHS » Съб Апр 11, 2009 9:42 am

Бях си намерил един XCM и то доста евтино.Обаче има лек луфт при телескопите,който не може да се обере.Дали е добре да го взема защото струва 20 лева.Не са много,но пък луфта сигурно може да се разшири.Отново трябва да се помисли :D
Аватар
NightmareHS

Мнениеот WesTBounD » Съб Апр 11, 2009 10:52 am

Луфта при телескопите (краката) се оправя с подмяната на втулките, които се намират в ботушите. Не са скъпи, но трудно се намират в наличност.
(Справка) Ще ти излязат около 13 лева и като добавиш парите за подмяната им (около 5-10 лева) ще ти излезе на стойност 20+13+10=43 лева. Купувай я, ако няма други проблеми. *Смяната на втулките сигурно ще излезе по-малко.*
Cheers! :beer:
WesTBounD

Рейтинг: 1369

Мнениеот hitar_potter » Съб Апр 11, 2009 10:56 am

Тези луфтове са типични за този клас модели на сънтур. И XCT-то ще се разлуфти, най-вероятно.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот nikudini » Съб Апр 11, 2009 1:39 pm

Доколкото знам има преходници за вилки нормал сайз, за да се сложат на рамка оъвър сайз. Представлява две пластинки с овална форма, които се съединяват от двете страни на стержена и вилката се слага.
Defeat your enemies with success.
Продавам Ram URBN
Аватар
nikudini

Рейтинг: 1629

Мнениеот NightmareHS » Съб Апр 11, 2009 8:09 pm

Ами да много ви благодаря за информацията,различните савети ми помогнаха да стигна до едно решение,което ми е от полза.Вече няма да се лутам като побъркан и да се чудя какво да правя,но ако има още съвети които могат да ми помогнат няма да откажа :liplick:
Аватар
NightmareHS

Назад към Веломеханик