Dart 3-при връщане в горно положение се чува метален звук

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот dsmt » Пет Юли 27, 2007 11:11 am

Да,сайта съм го разглеждал....но не знам от къде мога да си закупя пружина,имали някъде из София такива неща? :dunno:
dsmt

Рейтинг: 1258

Мнениеот jivkonik » Пет Юли 27, 2007 11:36 am

dsmt написа:Да,сайта съм го разглеждал....но не знам от къде мога да си закупя пружина,имали някъде из София такива неща? :dunno:

Магазин БАС - дилър на OneDistribution, официалния вносител на марката за БГ. Другите дилъри тук: http://www.onedistribution.com/partners.htm
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Re: Dart 3-при връщане в горно положение се чува метален звук

Мнениеот fall_out » Чет Апр 16, 2009 3:03 am

За да не пускам нова тема реших да пиша тук,аз имам същия проблем само,че с 2-та. Обаче въпросната вилка няма настройка за ребаунд-а а само за прелоад-а и в тоя ред на мисли какво да правя да и сменям маслото или....? Ясно е,че проблема е от прекалено бързото разгъване,но как да го реша.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Вилката » Пет Апр 17, 2009 7:53 am

Ако бързото връщане ти пречи функционално, само смяна на маслото ще ти помогне. Ако просто те дразни тропането - карай си така, нека си тропа. То тия дартове така или иначе са само докато събереш кураж, инфо и пари за друга вилка ;)
Аватар
Вилката

Мнениеот veskoz » Пет Апр 17, 2009 8:46 am

Аз съм с Marzocchi EXR PRO Air като я искам твърда (2 бара) като връща имам чувството, че ще се изстрелят ботушите и удъра е направо жесток - звънти после цялото колело. Не ми пречи ама и не работи въобще, но...няма кинти за новичка. Карай и да не ти пука :beer:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот griffin » Пет Апр 17, 2009 4:27 pm

И аз имах тоя да го наречем дефект след като смених масалцето на Dart 3-ката ми при разгъване на вилката се чуваше метален звук като удар и нищо не помогна, но след първото каране всичко заспа. Напълнена е с Моторекс 5W в момента
griffin

Рейтинг: 1260

Мнениеот fall_out » Пет Апр 17, 2009 8:29 pm

Мда обаче на мен тоя проблем ми се появява за втори път. Първия път беше след едно каране на Сопот(знам,знам няма нужда да ме храните),след което я пратих в БАС на профилактика и от тогава(средата на миналата година) съм нямал проблеми. Иначе за работа,сега като чели се усеща да има някаква,иначе по принцип е пълно дърво. Притеснява ме дали няма да разбия нещо ако я карам така,докато успея да се сдобия с нова (предполагам 1-2 месеца). Та какво мога да я причиня ако продължа да я карам така? Защото сега повече ми харесва как работи,само тракането малко ми лази по нервите,но предполагам ще свикна. :beer:
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Предишна

Назад към Веломеханик