Купих си чисто нова вилица преди няколко месеца, модел Marzocchi XC500 ETA, но наскоро започнах да я карам. Първоначално беше много отвратително движеща се защото беше нова, но след това се поклатих половин час на терасата, позагря се доста (незнам до колко е полезно) и започна да работи доста по-добре. Първото напомпване знам че беше на 3 атмосфери във Веломанията при Нина.Оттам директно на рейса за Железница. Нагоре добри впечатления (като за след XCM). Надолу карам доста агресивно попринцип, и за това си поиграх с помпането, докато не се чува "магическото дрън" при не кой знае какви препятствия. Нямам представа на колко bar я напомпах, но когато започна да работи нормално надолу, на равно започна да не обира малките неравности и стана XCM-ска му работа. След като прочетох защо ми spike-ва темата , това което лично аз разбрах е че съм за смяна на пружината. За това преди да съм направил някоя (поредна) глупост:
1.Каква е всъщност пружината в моя аморесьор?
2.С каква, на каква цена и от къде мога да намеря заместител? (във веломания нямали на склад, и до 2 седмици "абе казаха от търговския отдел че ще докарат някви че били поръчани, ела да видим дали може да се измисли нещо").
2.Може ли да е другаде проблема и какво би било решението му?
Благодаря предварително, papi007