Сваляне на лостче на X-Fusion RPV

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сваляне на лостче на X-Fusion RPV

Мнениеот Dreadnought » Пет Май 01, 2009 10:29 pm

Имам 190мм X-Fusion Vector RPV, но пружината с която е - 550lbs е много мека за моите кг. Имам 1 750lbs, но не влиза понеже пречи лостчето. Можете ли да ми кажете как да го сваля ?
Dreadnought

Рейтинг: 1200

Re: Сваляне на лостче на X-Fusion RPV

Мнениеот Ozzie » Съб Май 02, 2009 12:07 pm

Ако говорим за този, навии червената врътка максимално надясно, т.е. по часовниковата стрелка.
Или огледай внимателно, трябва да има някое миниатюрно винтче с глава за шестогран. Развиваш и воалла.
Не е сложно надявам се?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот TENDER » Съб Май 02, 2009 12:25 pm

По скоро говори за този http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=21839 . На този шок пружината се сваля и поставя без да е необходимо да сваляш лостчето (претполагам така наричаш червения върток за рибаунда). Достатъчно е да навиеш рибаунда по посока на часовноковата стрелка до край, без да прилагаш излишна сила. След което разхлабваш пружината докато планката от към рубаунда на която стъпва пружината се освободи и стане възможно да се извади. След като свалиш планката, навития върток за рибаунда не препятства свалянето на пружината. Ако шока ти е мръсен, добре е да го почистиш преди да навиваш рибаунда.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот marsa » Съб Май 02, 2009 2:22 pm

Пък аз си мисля, че вече е свалил старата пружина, но новата у е "някакси по- тясна" и затова не влиза.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Dreadnought » Съб Май 02, 2009 3:39 pm

Шока е този от втория линк. Оригиналната пружина излиза без проблеми, но имам 1 друга, която е малко по-тясна и 2-3мм не и достигат да мине през лостчето на rebound-a, дори когато е максимално навито навътре.
Иначе по самото лостче и около него няма винтчета, аз затова и се затормозих със свалянето :(
Dreadnought

Мнениеот TENDER » Съб Май 02, 2009 3:50 pm

Ако пружината му е по-тясна, проблемът му не е само във въртока на рибаунда. На местата с които пружината контактува след притягане, са оформени легла за пружина с не по-малък от 32 мм вътрешен диаметър. Иначе, покрай въртока на рибаунда, спокойно може да премине пружина с 30.5 мм вътрешен диаметър.

edit:
Докато правих замерванията не видях че има нов пост. Ако свалиш въртока на рибаунда, ще отвориш хидравличната система, със всички произтичащи от това последици (доливане на масло, може би и обезвъздушаване). За това е най добре това да стане в сервиз. Преди това обаче, тябва да си наясно как ще приспособиш гайката за притягане, и планката върху които стъпва шока след притягане на пружината, така че пружината и в двата си края да контактува с цялата си повърхност с тях. Разбира се много по-добър и евтин вариянт е да си намериш пружина с походящия диаметър.
Последна промяна TENDER на Съб Май 02, 2009 4:05 pm, променена общо 2 пъти
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот Capoeira » Съб Май 02, 2009 3:51 pm

Значи отговорът какъв е?
Пружината не е за този шок.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Reactor » Съб Май 02, 2009 3:55 pm

Capoeira написа:Значи отговорът какъв е?
Пружината не е за този шок.

До скоро имах същия шок и пружината си влизаше и излизаше без никакви проблеми,но си беше оригиналната за този модел и нищо по пътя и не пречеше при отстраняването и поставянето и.
Аватар
Reactor

Мнениеот Dreadnought » Съб Май 02, 2009 11:28 pm

Явно ще търся пружина с по-голям диаметър. Проблема е, че нещо не върви с намирането. Мислите ли, че поръчкова пружина ще върши работа или ще слегне след време ?
Dreadnought

Мнениеот marsa » Нед Май 03, 2009 12:08 am

Dreadnought написа:Явно ще търся пружина с по-голям диаметър. Проблема е, че нещо не върви с намирането. Мислите ли, че поръчкова пружина ще върши работа или ще слегне след време ?
Защо не си пуснеш една тема в секцията "пазар"? Сигурен съм, че има страшно много излишни пружини, само дай изискванията за дължина и втрешен диаметър.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Dreadnought » Нед Май 03, 2009 10:11 am

Пуснал съм, ама няма предлагащи :\
Dreadnought

Назад към Веломеханик