Капла за Shimano XTR

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Капла за Shimano XTR

Мнениеот DeLuXa » Нед Май 17, 2009 7:11 pm

Извинявам се ако съм объркал раздела!
Имам колело Cross T-rex и искам да му сменя дисковите спирачки с Shimano XTR,но установих,че май няма да паснат на моята капла и затова трябва да я сменям.Моля да ми препоръчате някоя капла.Доста се рових,но не можах да намеря нищо.
DeLuXa

Рейтинг: 1220

Re: Капла за Shimano XTR

Мнениеот Ozzie » Нед Май 17, 2009 7:18 pm

не виждам къде е смисъла на тоя ***** да слагаш такива спирачки, ама щом си рекъл, няма да ти прекършваме мераците :lol:
трябва ти главина (капла) за Center lock ротори
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Sasho_snegorina » Нед Май 17, 2009 7:23 pm

Няма да казвам, че за това колело не е оправдан този разход особено с толкова висок клас хидравлики... Колелото фабрично се продава с преден и заден диск, това значи, че няма да имаш проблеми при поставянето на новите дискове, стига те да са на IS захват (6 болта). Единственият проблем, който може да срещнеш е, ако слагаш по-голями ротори (дискове). Кажи какъв размер ще ползваш и вече може да ти се даде точен отговор на въпроса. Имай в предвид, че ако ще слагаш по-големи ротори от фабричните ще трябва да се сменят и преходниците. Мисля, че XTR хидравликите не вървят комплект с ротор и преходник, това ще ти позволи да си купиш дискове като за твоите капли на IS стандарт. Успех в начинанието!
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Май 17, 2009 7:38 pm

:offtopic:
МОЛЯ който може да му сложи един плюс, МОЛЯ!!!
Е такава тема скоро не съм срещал, освен оная във веломеханик за литиевата грес.... :D :agree:
:rofl:
:offtopic:

Не мисля за нужно да те разубеждавам, а ще се опитам да помогна малко.
Като начало попрочети началните статии в сайта ;).
Май трябва да си разясниш какво е "капла", "главина", "шина" :) :agree:
Каплата е цялост съставена от главина, спици и шина. Ако до сега си имал дискови не би трябвало да ти е проблем да сложиш XTR-ите. Има и различни захващания на диска- "IS"(International Standart) и "CL"(Center Lock). Шиманските дискове са на CL(с изключение на някои нови дискове, но се съмнявам да е с такива спирачката). Това може да е един от проблемите ти. Друг проблем е, че "вилката" ти надали ще издържи на спирачката.
Като цяло, това, което си намислил да извършиш е безумие! Спирачката ти да струва повече от цялото колело ново... някакси не ми се подрежда ;). За тези пари си пооправи малко основните части на колелото- рамка, вилка. Естествено от това ще произлязат още сумати разходи като лапа, чашки и други по-малки неща. Моя съвет е да събираш пари и да си купиш някой твърдак като например Drag Ontario или Sprint Apolon :) :agree:

Edit.
Сложих му го :D :agree:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот DeLuXa » Нед Май 17, 2009 8:35 pm

Мислил съм си за ъпгреид за около 500-550лв,но не знам дали си струва.
DeLuXa

Мнениеот Ozzie » Нед Май 17, 2009 8:45 pm

не си струва, вервай ми!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот DeLuXa » Нед Май 17, 2009 9:06 pm

Ozzie написа:не си струва, вервай ми!

Значи да събера пари за ново колело.
DeLuXa

Мнениеот Stancho » Нед Май 17, 2009 9:37 pm

По в прав текст от това не можаха да ти го кажат колегите... Като за начало попрочети тук там за нещата на пазара и разучи какво се предлага и чак тогава ще успееш да разбереш каква глупост искаш да сътвориш с тези XTR спирачки... Сам ще го осъзнаеш, но след доста четене, така че се залавяй.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Назад към Веломеханик