Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
А главината на шлици ли е или на резба? Също така ти е необходим още един инструмент, който захваща венеца на място.
Венеца ти е захваната за главината, а веригата се движи по него, а свободния ход е благодарение на глванита. Та ако странния звук не е от веригата, то тогава идва от главината. Съдейки от въпроса ти бих те посъветвал да отидеш на сервиз.
Ако питаш дали е с резба или автомат (може да ми се смеете, но не знам какво е шлици ) с автомат е. Не е от веригата остава да е от глвавината, а няма смисъл да взимам нова главина, защото каплата ми е адски крива. Ако някой продава капла 28 в добро състояние да пише !
Няма смисал 2ра ръка да взимаш капла.. аз преди няколко месеца ми се скапа задната главина и взех нова капла за 30 кинта която е доста читава с главина на Formula и ми сложиха стария венец....
http://mtb-bg.com/index.php/special/repair Я виж тук дали не пише нещо... Абе във всички случай трябва да отидеш в някои сервиз, защото явно нямаш инструментите, които трябват. А това да си купува6 инструментите според мен е безсмислено, освен ако не правиш операцията често...
coolboy написа:И моята е с главина на Formula 27 лв. Паднах върху нея.. бях се засилил на задна и е страшно крива.
Изкривил си само оста според мен и когато се върти гумата венеца ти играе леко дори да не се върти самия венец (по инерция без да въртиш). Трудно изкривиш главината. Въпроса е какво са направили конусите и лагерите на самата главина в леглото й при удара на оста. Моят съвет е - майстор.
Успех
п.п. И аз съм го сбозвал по този начин като малък на Castello-то
Тва звучи като проблем в свободното движение. При единия вариант(шлици) то е част от главината, при другия (резба) е част от касетата с венците. Някога проблемите в свободното движение са поправими, но си е бая играчка!