Dnm Volcano

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Dnm Volcano

Мнениеот Tonkata » Пон Авг 17, 2009 10:25 pm

Искам да попитам нещо относно тази вилка.Тази драскотинка по дясната тръба фатална ли е ? Ще промени ли работата на вилката ?
И това че има едни изтъркани петна между ботушите и тръбите проблем ли е ?
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Tonkata

Рейтинг: 1178

Re: Dnm Volcano

Мнениеот Night_Falcon » Пон Авг 17, 2009 10:50 pm

Ако има някаква дълбочина или е ръбеста, ще ти дере семерингите. Имах подобен проблем, макар че с доста по-малки драскотини. Носих я на веломеханик, той, доколкото разбрах я е изпилил леко със шкурка (не знам точно каква) и после я е запълнил с нещо (не знам точно какво)
В момента местата са идеално гладки, само дето са друг цвят :D
Доколкото знам това е процедурата, проучи с какво точно се прави :agree:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот O.K » Пон Авг 17, 2009 11:02 pm

По принци не е добре, но не е фатално. Скоро говорих с едно момче, което имаше единтичен проблем като твоя. Той каза че досега не е имал проблем, но както каза колегата преди мен това ще ти изяжда семеерингите. Може да се споразумееш с този от когото я копуваш да си поделите сметката от поправката на драскотината. Другото което, е че тя е доста ниско на тръбата, което смекчава обстоятелствата.
:peace:
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът никога нямат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са прави, виж точка 1!
Аватар
O.K

Рейтинг: 1067

Мнениеот heep » Вто Авг 18, 2009 9:04 am

Night_Falcon написа:Ако има някаква дълбочина или е ръбеста, ще ти дере семерингите. Имах подобен проблем, макар че с доста по-малки драскотини. Носих я на веломеханик, той, доколкото разбрах я е изпилил леко със шкурка (не знам точно каква) и после я е запълнил с нещо (не знам точно какво)
В момента местата са идеално гладки, само дето са друг цвят :D
Доколкото знам това е процедурата, проучи с какво точно се прави :agree:

Водна шкурка, от най финните (в зависимост от драскотината - може и да са няколко поредни една след друга) капваш форк оил и почваш да търкаш докато стане гладко като бебешко дупенце

Според мен цялата вилка е за поп.
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот An1MaL » Вто Авг 18, 2009 10:17 am

Здрасти, карал съм тази вилка, преди сегашния собственик.
Тази деруга не е никакъв проблем, защото вилката е на маслен патрон и няма начин да тече. Ако те дразни, има начин да се запълни.
Тези протърканите на стеншъните са от пресукване на вилката, не пречат в никакъв случай, само леко загрозяват.
За вилката искам да ти кажа, че е най - работещото DNM VOLCANO с хидравлика от Manitou Shermen. :)

Night_Falcon написа:Ако има някаква дълбочина или е ръбеста, ще ти дере семерингите.

Няма начин. Вилката е с 180мм ход, и не работи до там.

BTW
Намерих и още една снимка на деругата:
Изображение
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Авг 18, 2009 1:37 pm

-Лепило течен метал "POXIPOL" безцветен 14ml - 4.00 лв
-Диамантен кит
-http://www.loctite.bg
Възстановяване на метални конструкции. Позволява постоянно ремонтиране на метални съоръжения и конструкции. Запълване на алуминий. Запълване на нисковъглеродни стомани

Това което лично мога да ти предложа от опит е течен локтайт, използван за запълване на дефекти при отливането на метал. Може сам да подбереш какъв да бъде, на какво да издържа, как да се прилага. Последно работих с Локтайт, устойчив на износване, моторни масла. Ще свърши идеална работа при вилката. Почистваш, продухваш, нанасяш течната смес, изчакваш според описанието, шлифоваш и полираш с водна шкурка. Разлика може да се получи само в цвета и то минимална. Работил съм с друг продукт на Хенкел, който след определен период експлоатация нямаше разлика - видимо и тестово.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Tonkata » Вто Авг 18, 2009 6:33 pm

@An1MaL
Какво значи пресукване ?
Tonkata

Рейтинг: 1178

Назад към Веломеханик