Обикновена Shimano броня vs Shimano XTR такава

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Обикновена Shimano броня vs Shimano XTR такава

Мнениеот WesTBounD » Чет Сеп 24, 2009 6:23 pm

Привет на всички.
В момента карам с обикновени Shimano брони и жила, но скоро видях броните "Shimano XTR" в CRC. Зачудих се как ще се отрази смяната на обикновените Shimano брони с XTR такива. Знам, че XTR е най-високият клас на Shimano. Чудя се като цяло дали си струва подмяната?
Лостчетата са ми Avid FR5; V-brake-овете са ми Shimano Acera.
Извинявам се, ако това не е правилният раздел.
Благодаря предварително. :beer:
WesTBounD

Рейтинг: 1369

Re: Обикновена Shimano броня vs Shimano XTR такава

Мнениеот TENDER » Чет Сеп 24, 2009 6:54 pm

Ако ставаше въпрос за скорости, отговорът щеше да е убедително ДА. За спирачките няма чак толко голямо значение. Разликата в усещането е голяма, особенно за задната спирачка. А дали си струва, сам трябва да решиш. Във "Веломания" имаше сериозно намаление на жила и брони от висок клас. Провери за наличност и цени. Нищо чудно да се окаже че цените им в момента са по-ниски от CRC.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот veskoz » Чет Сеп 24, 2009 11:20 pm

Има разлика в оплетката на стоманените нишки на бронята, химичния състав на стоманите излолзвани за оплетката и теглото. За мен лично ефекта беше по-лесно рязане (скъсяване). Същото важи и за жилата, а тях направо бих си позволил да похваля и препоръчам :D :agree:
За бронитее... незнам... май е прекаленичко, но ако сглабяш нещо мн. добро защо пък не ;)
А и зависи от монтажа ти до каква степен ще усетиш промяната.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот WesTBounD » Пет Сеп 25, 2009 8:58 am

Благодаря ви много, и на двамата, но май се разубедих. Наистина е малко прекалено. Може жилата да сменя само с XTR-ски. Благодаря още веднъж! :beer:
WesTBounD

Рейтинг: 1369

Назад към Веломеханик