Въпрос за дерайльор SRAM X-5

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за дерайльор SRAM X-5

Мнениеот carisma » Нед Окт 04, 2009 9:43 pm

Здравейте, имам въпрос относно дерайльор SRAM X-5 и той е: каква е дължината на рамото на дерайльора когато е с ДЪЛГО рамо и когато е със СРЕДНО рамо. Питам защото си поръчах един такъв от електронен магазин, казаха ми, че е с дълго рамо, но на него никъде не е обозначено какво е рамото (long cage-дълго, medium cage- средно). За мен е важно да разбера точните размери, защото капацитета на венец-касетата и на курбела изискват по принцип дерайльора да е с дълго рамо (капацитет не по-малко от 45Т), и тъй като ще го връщам понеже ми го доставиха с дефект (счупен зъб на горната ролка) искам да знам при поръчка на друг какво да изисквам от доставчика.
Благодаря Ви предварително.
carisma

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за дерайльор SRAM X-5

Мнениеот Ozzie » Вто Окт 06, 2009 1:09 pm

При SRAM X.7 ситуацията е такава:
- средно рамо - 75 мм.
- дълго рамо - 90 мм.
Разстоянията са мерени от ос до ос на ролките. Не гарантирам, че са абсолютно точни, тъй като ги мерих на бързо с рулетката.

Предполагам при X.5 няма да са други или по- различни.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: Въпрос за дерайльор SRAM X-5

Мнениеот carisma » Вто Окт 06, 2009 4:57 pm

Ozzie написа:При SRAM X.7 ситуацията е такава:
- средно рамо - 75 мм.
- дълго рамо - 90 мм.
Разстоянията са мерени от ос до ос на ролките. Не гарантирам, че са абсолютно точни, тъй като ги мерих на бързо с рулетката.

Предполагам при X.5 няма да са други или по- различни.
:agree:

Благодаря ти за старанието което си положил.При мен разстоянието беше 94мм от ос до ос и тъй като и твоята информация е почти същата,вече съм на ясно с дължините на средното и дългото рамо.
carisma

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик