Avid Code

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Avid Code

Мнениеот Isidor » Чет Фев 25, 2010 7:46 am

Здравейте, момчета! Имам гореспоменатата спирачка, която ми прави проблем с червената врътка за накладките и трябва да я отворя за да разбера какъв е проблема. Така, де, той проблема е там, че врътката не се врътка :D. Работи едва, едва и мисля, че това е защото от неразбиране я пренавъртях и нещо се е скапало в нея област => цилиндъра не се отваря достатъчно, което прави обезвъздушаването импасибъл. Освен по-долу описаният зов за помощ ви моля и за всякакви предложения свързани с решението на проблема. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: целта ми е да я ПОПРАВЯ, а не да си купя нова спирачка :) . Купуването на нова, ще е вече, ако е безнадежден случай, в което не вярвам ;). И то ще си взема Коуд 5, че хем са добри, хем $119 .
Не ми се ще да я нося на ремонт, защото пича от сервиза каза, че ще струва около $100 и вика по-добре да си взема нова, което не ме устройва (на този етап). Само дето не каза дай $20 за дето ти я прегледах... е така да взимат и нашите механици в БГ... ще станат милионери. ТА! От вас търся помощ с намирането на нужният PDF файл, който инструктира как се разглобява Коуд-ско лостче. Сигурен съм, че го гледах преди няколко месеца, но сега не мога да се сетя къде го видях. Питах търсачката на форума, чичо Гугъл и търих в ОБЪРКАНИЯ сайт на Авид, ама нищо.
Моля за помощ! :beer:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Re: Avid Code

Мнениеот imbecile » Чет Фев 25, 2010 8:03 am

Isidor написа:...чичо Гугъл...

Мда...

10 секунди за мен, 0.23 за Гугъл. 100% hit на първия резултат.
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот Isidor » Пет Фев 26, 2010 12:20 am

Точно това търсих! :) :agree: Ама виж ;) за "exploded view" не се сетих. Сега остава да си поръчам нужните уплътнения и другите джаджи и всичко ще е наред предполагам.
Имам един въпрос към всеки с хидравлика. предполагам, че всеки, който е разкачал маркуча от лостчето знае, че там се намира една "маслинка", която при натягане се сплесква и уплътнява. Въпросът ми е много прост: тази маслинка за еднократна у :beer: потреба ли е, т.е. всеки път ли трябва да се сменя при демонтиране на маркуча? Мога ли да я ползвам втори път (в краен случай) и ако не - защо?
Аватар
Isidor

Мнениеот bikerider » Пет Фев 26, 2010 7:57 am

Не. Тя служи за да "стиска" щуцера в маркуча. При демонтаж щуцера се отделя заедно с маркуча. Оливка ще ти потрябва ако решиш да скъсяваш маркуча, т.е. да местиш щуцера.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Isidor » Пет Фев 26, 2010 10:40 pm

bikerider написа:Не. Тя служи за да "стиска" щуцера в маркуча. При демонтаж щуцера се отделя заедно с маркуча. Оливка ще ти потрябва ако решиш да скъсяваш маркуча, т.е. да местиш щуцера.

Я да видим дали правилно съм разбрал. Искаше да кажеш, че ако искам САМО да откача маркуча, за да мога да работя с лостчето свободно(без да скъсявам маркуча), оливката няма нужда да я пипам? :beer:
Аватар
Isidor

Мнениеот Лифта » Пет Фев 26, 2010 11:43 pm

Да :)
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Мнениеот Isidor » Съб Фев 27, 2010 2:20 am

Благодарскооо! :) Проблема е, че съм превъртял врътката и съм развалил резбата. Трябва да си поръчам нов комплект :). No problems! Мерси на всички. Темата може да се заключи.
Аватар
Isidor

Назад към Веломеханик