размер на оста на средното

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

размер на оста на средното

Мнениеот XEK » Пон Мар 01, 2010 9:03 pm

сегашното ми средно е 68х113, но понеже слагам водач (който се монтира на касетата) , а планката на водача си е дебелшка, и като затегна, съответно средното се измества надясно към drive side-a и като затягам левия курбел почва да опира в рамката, а десния башгарда опира доста във водача.

взех си хусфелтки курбели на ИСИС и сега не знам какъв размер средно да взема със 118мм ли ос друго ли, за да компенсира водача, не знам.
ако имате предложение да ме спасите :) ще има бира(и) :)
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Re: размер на оста на средното

Мнениеот Admin » Вто Мар 02, 2010 3:54 pm

Колко е дебела планката на водача?
Ако не е някаква нестандартна и ако средното движение е съвместимо с e-type дерайльори или водачи, не би трябвало да имаш проблем дори и със 113 мм ос. От твоите обяснения съдя, че сегашното ти средно движение просто не е съвместимо с подобен водач - затова се получава подобно изместване. При тези модели, които са съвместими, има едни дистанционни шайби, които се махат и на тяхно място се слага планката на водача/дерайльора.
А вече дали 113 или 118 мм - трябва да прецениш при кой вариант ще имаш по-добра линия на веригата.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: размер на оста на средното

Мнениеот XEK » Вто Мар 02, 2010 4:40 pm

ясно,
ами водача е boxguide, сега поръчах gigapipe, и доколкото разбрах не би трябвало да имам проблем, защото курбелите, водача и средното ще са на едно ТПК( производител :D ) и са от серията за дх, където се предполага ползването на водач и не би трябвало да има проблем :)

а сегашното ми durolux мисля, че не е е-type
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Назад към Веломеханик