Сглабяне на SRAM SX4 предна команда

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сглабяне на SRAM SX4 предна команда

Мнениеот bakkapo » Сря Апр 07, 2010 4:52 pm

Здравейте,
по една или друга причина се наложи да си отворя командата(не за смяна на жило) и както може да се предположи, се разхвърчаха някакви части и сега не мога да намеря добра схема на сглобяване на компонентите. На сайта на СРАМ няма подобно нещо и google не помогна. Имам и друго колело с такава команда, но не ми се ще да прецаквам и него.

Ако някой си е чупил главата с подобно нещо и може да съдейства ще съм му много благодарен...

Поздрави!
bakkapo

Рейтинг: 1220

Re: Сглабяне на SRAM SX4 предна команда

Мнениеот kvelikov » Сря Апр 07, 2010 5:19 pm

Вело сервиз --> ремонт --> скромно възнаграждение--> друг път да не пипаш... :nono:

:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот bakkapo » Сря Апр 07, 2010 6:22 pm

Това беше и първоначалния вариант преди да се омажат нещата, затова не съм изгубил много, просто сега ще бъде в насипно състояние :D
bakkapo

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Апр 07, 2010 8:22 pm

Имах подобен проблем със по-горе споменатата команда , след сглобяването ми остана една пластинка която и до ден днешен не знам от къде е :lol: , същата функционира без проблемно около 4 месеца каране and counting.
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот digimortales » Чет Апр 08, 2010 9:40 pm

и аз имах този проблем след като разглобих командата за профилактика на жилото и бронята. Доколкото си спомням проблема беше с затварянето на черупката (горното капаче), цаката беше да не го наместваш директно направо а под определен ъгъл, също трябва и жлото да ти е хлабаво(да го освободиш) за да не ти се опъвати кривят пластинките в командата и да бъде в позиция на най - малък венец.
digimortales

Рейтинг: 1417

Мнениеот bakkapo » Съб Апр 10, 2010 8:11 am

След известни напъни, успях поне да сложа всичко вътре и да завия болтовете. Явно не съм уцелил обаче точното положение на някой от събните колела, защото в момента жилото е пренатегнато и не се движи като преди. Днес ще си играя пак и да видим...
Почти се потвърди мнението в един форум, че веднъж като го разглобиш ще трябва да се обаждаш на НАСА да помага :)
bakkapo

Назад към Веломеханик