Въпрос за RS Domain 302 Coil

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за RS Domain 302 Coil

Мнениеот dhman » Пон Май 31, 2010 11:07 am

Здравейте колеги,
въпрсът ми е свързан с въпросната вилка. Реших да я "обгрижа" с ново масълце. Изтеглих си ръководството от сайта на производителя, разглобих, почистих и дойде време за процедурата. Та тук ми е и питанката. В ръководствто на RockShox e отбелязано какво и колко количество от течността трябва да се сипе, цитирам, в Right Leg Top/Right leg Bottom и сътоветно Left leg Top/Left leg Bottom. Като в right- и left bottom вискозитета на маслото е различен от този в right- и left top. Не мога да си обясня каква е разликата между Top и Bottom и ,в крайна сметка, маслата с различен вискозитет не се ли смесват вътре в устройството, та са отбелязани специално? В края на краищата и двете масла ли се сипват отгоре или едното, трябва да го мисля, как да го, сипвам отдолу?
Дано съм се изразил разбираемо. Здраве на Вас и Вашите семейства.
:beer:
Всеки, който е карал колело знае и ще ти каже, че колкото по-бързо се движиш, толкова е по-трудно да паднеш!
dhman

Рейтинг: 1275

Re: Въпрос за RS Domain 302 Coil

Мнениеот PRobably » Пон Май 31, 2010 11:18 am

Там където пише ТОП се сипва маслото което по спомен беше 200мл.То се налива отгоре,това е за хидравликата.Там слагаш вискозитет по твой избор зависи какво искаш от вилката.Аз сложих 2,5W и работата стана невероятна,нищо общо със 7,5w.От долу се сипваха по 10мл в десния и 15 мл. в левия крак 15w,това е за смазване на стеншъните.

http://www.youtube.com/watch?v=m1OujDGd ... =1&index=2 изгледай този клип на мен лично ми помогна.
Lyric-а е на горе долу същия принцип като домейна.
Последна промяна PRobably на Пон Май 31, 2010 11:21 am, променена общо 2 пъти
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот dhman » Вто Юни 01, 2010 1:45 pm

Благодаря колега!
Клипчето със сигурност ще ми свърши работа, но аз все още не мога да зацепя каква е разликата дали ще сипя маслото отгоре или отдолу при положение, че, вътре, всичко се смесва. Явно, така трябва да бъде!
Всеки, който е карал колело знае и ще ти каже, че колкото по-бързо се движиш, толкова е по-трудно да паднеш!
dhman

Мнениеот uBaH » Вто Юни 01, 2010 2:01 pm

dhman написа:... при положение, че, вътре, всичко се смесва.

Помисли пак (или по-скоро прочети по-внимателно мнението по-горе) - маслото, което се сипва "горе" остава затворено в хидравличната система, която е поместена в част от горните тръби (стеншъните).
Това, което се сипва "долу" остава в ботушите и смазва външната част на вече споменатите стеншъни - между тях и ботушите :agree:
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот dhman » Сря Юни 02, 2010 2:57 pm

uBaH написа:
dhman написа:... при положение, че, вътре, всичко се смесва.

Помисли ...

:agree: Действа. Вече всичко ми е ясно. Благодаря за помощта и всичко по-по-най!
dhman

Назад към Веломеханик