Въпрос за гуми :)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за гуми :)

Мнениеот Bike_mania » Нед Юли 04, 2010 8:19 pm

Здравейте!Преди 2 седмици купих външни гуми за one-а и в момента съм с тях.Гумите са ''шосейни'' ето и линк към тях http://screambikes.eu/vunshni-gumi/vuns ... 84-26.html .Те са 1.45 а вътрешната ми е за минимума 1.95 широчина.Искам да попитам на колко атмосвери да ги помпя?На гумата пише че може до 5.5 но тъй като вътрешната е по голяма не я помпя чак толкова много,ако взема вътрешни гуми които да са за размерите на външни гума ще има ли разка във вървенето.Сяко мнение и всяка препоръка ще е от значение за мен.Благодаря предварително!
Bike_mania

Рейтинг: 1140

Re: Въпрос за гуми :)

Мнениеот marsa » Нед Юли 04, 2010 9:01 pm

Колкото повече ги напомпаш, толкова по- леко ще вървят по асфалт, аз моите сликове помпам на около 5 (също са до 5,5. по спецификация). С балон 1,4, когато са на 5бара и съм на велосипеда, гумата стъпва с широчина около 1~1,5см, прави си изводи. Ще усетиш огромна разлика между <3 и 5, гаранция. Имай предвид, че и на най- леката черна пътечка, на която стъпиш с 5 атмосфери налягане, ще се чувсваш некомфортно първо заради друсането, второ заради почти никаквото сцепление.

Освен това внимавай къде минаваш и си пази гумите, защото колкото по- високо е налягането, толкова по- лесно се режат на малки стъкалца в града!

едит: Всъщност карам точно с гумата от линка ти, малко по- малко от година, около 5000км, основно асфалт, гумите за града са супер, единствено на мокро се държат зле, иначе основната разлика с по- скъпи гуми е теглото и по принцип защитите от пукане, но аз съм пукал три пъти тези гуми, два от които на една и съща полянка със стъкла. За тези километри гумата не личи да е износена, ако трябва да съм честен са като нови, единствено с дупчици от спъкълца.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 04, 2010 9:28 pm

Марс, не си обърнал внимание на това:
Bike_mania написа:Гумите са ''шосейни'' ... 1.45 а вътрешната ми е за минимума 1.95 широчина
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот marsa » Нед Юли 04, 2010 9:35 pm

Ами как да го кажа, аз поста го коментирам от
ако взема вътрешни гуми които да са за размерите на външни
надолу, просто с вътрешна 1.95 не че принципно не може да се монтира и напомпа гумата, но не бих съветвал такава експлоатация.

Между другото, като си купувах въпросните гуми, се оказа че въпреки широкото разпространение на подобни малкобалонни гуми по магазините, почти изключено е да ти предложат и подходяща вътрешна, а вече споменеш ли и френски вентил пък... думи нямам :) Избор на вътрешни определено няма (у нас).
Аватар
marsa

Мнениеот Bike_mania » Пон Юли 05, 2010 9:39 am

Мерси много за отговора:)Само не разбрах ако намеря размер по малък от вътрешните ще имали разлика във вървежа.
Bike_mania

Рейтинг: 1140

Мнениеот marsa » Пон Юли 05, 2010 10:32 am

Вероятно гумата ще е млако по- лека и ще елиминираш шанса от прищипвания при монтиране и помпане. Първото касае вървежа.
Аватар
marsa

Назад към Веломеханик