Проблем с Fox Float RP23

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Fox Float RP23

Мнениеот jawsbg » Нед Юли 04, 2010 8:50 pm

Здравейте,

след последното каране видях, че прахоуловителя на шока (Fox Float RP23) е излезнал от едната страна. Днес отворих шока за да го оправя. Ето така изглеждаше уплътнението. Пробвах да го наместя, но не стана. Загледах се и видях това :bigeyes: . Част от корпуса (ако не се лъжа), която разделя уплътненията, е огъната и прахоуловителят е притиснат. Разбрах, че няма как да го оправя и го махнах. Ето така изглежда уплътнението. Скъсаната част мисля, че е вътре в стеснението. Това е и мястото, където е стърчал преди да го отворя (бил е скъсан още тогава май). Не виждам начин да се вкара ново уплътнение. Идея си нямам каква може да е причината да се огъне... Не съм сигурен дали точно последното каране е станало това, може и да си е било така от преди и да не съм видял.
Колелото е в гаранция, но предполагам, че ще искат да пратя шока до Германия, за да го оправят гаранционно, а това отнема време и не ми се занимава (поне не сега в средата на сезона). Дали може да се оправи огънатото по някакъв начин? И ако не може, дали ще мога да карам без прахоуловителя известно време без да се скапе амортисьорът (няма да карам в кал и лоши условия)? Шокът работи нормално и не губи налягане.
Вариант е да си търся нов корпус, но не знам дали ще намеря на добра цена (ако изобщо има).
Аватар
jawsbg

Рейтинг: 1330

Re: Проблем с Fox Float RP23

Мнениеот outfaced » Нед Юли 04, 2010 9:51 pm

Без прахоуловител ще скапеш шока сам и тогава никаква гаранция няма да те огрее ...
Странно е къв зор е видяло там, че да се изкриви и скъса. Не може ли да се огъне на място обратно. Това държи уж само прахоуловителя. :dontknow:
Кофти казус. :crap:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот jawsbg » Съб Юли 10, 2010 6:58 pm

Днес се престраших да го напъна с едни тънки клещи. Успях да го изправя почти перфектно. Проблемът засега е решен :) :beer:
Аватар
jawsbg

Рейтинг: 1330

Мнениеот hlebarka » Съб Юли 10, 2010 10:31 pm

jawsbg написа: Днес отворих шока за да го оправя....

След такова изречение не се говори за гаранцията. :)
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик