Ротора опира в машинката

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ротора опира в машинката

Мнениеот Jazzy » Нед Юли 25, 2010 4:21 pm

Привет
Наскоро си купих нова Avid BB7.След кратък период от време след като я монтирах започнах да чувам странен шум от нея.Щом се загледах видях,че опира в машинката от към неподвжната накладка.Първата ми мисъл беше,че просто спирачката не е настроена.Оказа се,че си опира директно в машинката,което пък води до непрекъснато търкане и нагряване както на ротора,така и на спирачката.
Спирачката я ползвам като задна на рамка Duncon Pitbull,а главината е Formula DC 38.
Въпросът ми е,защо се е получило?Несъответствие между рамка и главина?Изкривена рамка/ухо?
Моля дайте идеи от какво може да се е получило и как може да се оправи според вас.
Утре привечвер ще кача и снимки на проблемната зона
Молива му е бащата,листа му е майката!
Jazzy

Рейтинг: 1220

Re: Ротора опира в машинката

Мнениеот Gasolin » Нед Юли 25, 2010 4:38 pm

Просто настрои спирачката о.о Оттягаш леко болтовете, наместваш, затягаш. Щом е бб7 имаш и две подвижни накладки - използвай тях, за да регулираш максимално добре.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот Jazzy » Нед Юли 25, 2010 4:55 pm

Не е до настройката.Опитах.Ротора си опира директно в машинката.Има си и следи от търкане по ротора на места където не трябва да има.Под неподвижната накладка имах предид,че е накладката към която се притиска ротора щом стиснеш спирачката,демек накладката от към спиците.
Цялото нещо изглежда сякаш рамката е по-дълга с около 0.5-0.7 мм
Молива му е бащата,листа му е майката!
Jazzy

Мнениеот novice » Нед Юли 25, 2010 5:46 pm

Абе, човек, колегата Gasolin ти обясни - развиваш болтовете, с които апарата на спирачката е завит към преходника и го регулираш така, че да не опира в диска. Елементарно е. Не може рамката да е нестандартна, може да си сложил неправилен преходник. Ако не се справяш сам, иди на сервиз, но не карай в никакъв случай така!!! :nono:
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот uBaH » Нед Юли 25, 2010 6:04 pm

Jazzy, опиши как си монтирал и настроил спирачката. Има един правилен начин за монтаж и много неправилни.

И аз имах проблеми с моите BB7 в началото, но след достатъчно четене, вече се справям с монтаж и настройка за под 5 минути.
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот SeSSion » Нед Юли 25, 2010 8:17 pm

Изгледай клипа и кажи, кое точно не можеш да направиш.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jazzy » Вто Юли 27, 2010 12:28 pm

Проблмът е решен.
Реших да демонтирам и монтирам цялото нещо наново.След като махнах преходника видях,че е цепнат при задния болт за монтиране към рамката и там беше леко разкривен.
Смених го и сега всичко си е наред.
Благодаря за оказаната помощ,без вас нямаше да ми хрумне да я демонтирам и да открия проблема :beer:
Jazzy

Мнениеот slav007 » Чет Авг 05, 2010 9:25 pm

ето ти и от мен малко помощ и е с бг аудио http://vbox7.com/play:62ca6255
slav007

Рейтинг: 1062

Назад към Веломеханик