Чух че помага да се свари в грес, ама с такава не разполагам, пък такива количества ще струват повече от самия шок.
Та кво да правя? Съвета който ми дадоха е да сменя шока. Може ли временно да се спре скърцането, докато събера пари за нещо свестно?
Ozzie написа:'ми не може, ще си скърца
Fanatico написа:Накратко - третирай със смазващо вещество всички движещи се части, най-вече - там, където са съединени двете части на рамката (около средното).![]()
П.П. Лично мое мнение е, че WD-40 не тряба да се използва като смазка.
Razar написа:Пробвай (ако не си още) да напръскаш не само шока а и на винтовете с които е свързан към рамката, както и самата свивка (незнам как се нарича) на рамката. Вероятно ако рамката е от сорта на Крос и т.н. всички кумички и оплътнения са се спекли и от там идва скърцането. Аз имах такъв проблем докато карах такива колела. Естествено това не оправя нещата а само ги прикрива за няколко дни или до 1вото намокряне - дъжд съответно.
Успех
spirov92 написа:Прав си, може и да не е от самия шок. Не ми трябва перманентно решение, само докато събера пари за свестен шок.(което може и да не е толкова скоро)
тия дни ще пробвам да смажа всичко, пък ще видим![]()
П.П. струва ли си да си взимам нещо качествено като http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=74179 ?
spirov92 написа:Ozzie написа:'ми не може, ще си скърца
досега не скърцаше![]()
Razar написа:Все пак кажи каква е рамката
Razar написа:Ако имаш възможност, разкачи шока и раздвижи задницата на рамката на "сухо". Номално ефекта да не е веднага, трябва си раздвижване.
novice написа:А ти сигурен ли си, че е това, което наричаш "амортисьор", а не е рамката?)
spirov92 написа:Преди малко напръсках обилно с силиконовия спрей винтовете и мястото където се огъва рамката. Никакъв ефект
калоян написа:Скърц,скърц,скърц.(звука е ужасен)..вече почна сериозно да ме дразни...
калоян написа:Отидох до магазин за колелета,попитах човека какво може да се направи по въпроса,каза да не слагам масло никъде,понеже 2 пъти по силно ще се чува скърцането...
калоян написа:...с други думи рамката е може би за сменяне...
delyan.hr написа:Пробвай да направш едно кръгче около квартала с разхлабени болтове на шока(само колкото да държът пина да не излиза)
delyan.hr написа:бих си купил някъф ефтин твърдак или щях да направя наличната рамка на твърдак с помощтта на една стоманена шина на мястото на шока .
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта