голям проблем с капла

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

голям проблем с капла

Мнениеот stanislawch0 » Съб Авг 07, 2010 10:50 pm

Здравейте имам следния проблем преди седмица счупих главина на задната капла поради това че отзад имах голям луфт и натягах оста .. занесох я на майстор и ми смени главината с нова и започнаха проблемите зимам си каплата от ремонта (смяна на главината с друга) и започнах да монтирам каплата на рамката и много трудно влезе остта в учите така успях да я сложа каплата с 300 зора и тръгнах да се возя и по едно нанадолнище засичахме с приятели колко ще вдигна такаааа и при зашеметителната скорост от 70,99км/h каплата се откачи от учите и следователнои аз паднах доста гадно при тази скорост (добре че бях с каска :crap: ) такаа и после да видя какво е станало и гледам гаиките се развили и затягаме ги и след50 метра пак се откача каплата така 3,4 пъти .. и оста не влиза до края на ушите и винаги от едната страна като влезне от другата излиза ;s защо става така :dontknow: ??
мерси предварително :peace:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
stanislawch0

Рейтинг: 1054

Re: голям проблем с капла

Мнениеот teodorchy_sofia » Нед Авг 08, 2010 9:34 am

Имал съм такъв проблем. Провери - ушите на рамката. Почти 100% съм сигурен, че ушите на рамката са изпилени.
Ще ти покажа една снимка на мое старо ухо да видиш какво имам предвит:
http://teodorchysofia.pinkbike.com/album/usho/
Ако ти е това проблема - трябва да смениш ухото.
Ако ти е това, обаче на самата РАМКА - нова рамка...
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот GmTx » Нед Авг 08, 2010 11:11 am

И аз имах този проблем със същото ухо като това на снимката която е дал teodorchy_sofia.Беше ми се изяло и като го дигнах да го преместа каплата падна , тогава бях с QR и просто го обърнах от др страна щото е по-широко докато си купя ново
Скайп : ceci_96988
Аватар
GmTx

Рейтинг: 1138

Мнениеот Backo_ZX5 » Нед Авг 08, 2010 4:27 pm

Абе хора, как ги "ядете" тия уши??? :crazy:
Стягайте добре машинките, за да няма никакви движения там при натоварване :smash:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот Лаврентий Берия » Нед Авг 08, 2010 6:08 pm

На мен пък ми се струва , че е най простото - новата ос и по-дълга и стои под ъгъл. Ако имаш възможност - премери разстоянията, или пък кухата ос стърчи от едната страна повече и автомата не действува / не затяга рамката , а опира в оста. Разгледай една истинска ос и виж какви са разстоянията - около 4 мм. Майсторът може да се е улял / или олял -не знам как се пише /малко . :wavey:
VERITAS ODIUM PARIT - ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА!

БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ!
Аватар
Лаврентий Берия

Рейтинг: 1316

Мнениеот maverick4o » Нед Авг 08, 2010 11:58 pm

Така е като карате с гайки на алуминиеви рамки и уши.Ухото добре сменя се но рамката изпилиш ли и е за коша.Съветвам те най-искренно да минеш на QR :agree:
Аватар
maverick4o

Рейтинг: 1118

Мнениеот stanislawch0 » Чет Авг 12, 2010 1:33 pm

Колеги проблемът се оказа в това че остта е крива точно там където ляга на ухото и като завивам гаиката и в движение като се мърда и остта и гайката се развива .. другия проблем беше че едното ми ухо беше захабено и аз го испилих с ракетата и заварих шайба за ухото и се оправи за мой късмет ..
Благодаря ви за съветите и мненията :beer:
Поздрави ! :peace:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
stanislawch0

Рейтинг: 1054

Назад към Веломеханик