проблем!!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

проблем!!

Мнениеот firemoon » Нед Авг 22, 2010 9:56 pm

здравейте. Имам следния проблем .... когато видях,че колелото ми е в кал реших да го измия с душа в банята,но на сутринта когато излязох да покарам се чуваше странно тракане в задната част на колелото. Първоначално си помислих,че може би е нещо от задния дрелальор и започнах да ръчкам,но нямаше никакъв ефект. Реших да сменя задната гума с задната на старото ми колело и тракането изчезна!? Чудя се дали като съм го мил съм измил и греста от лагерите на задната главина ??? ако е така моля кажете как да ги намажа с грес, ако не е така моля помогнете защото не е нормлано да прави така все пак колелото няма 1 месец (благодаря предварително!)
firemoon

Рейтинг: 1200

Re: проблем!!

Мнениеот teodorchy_sofia » Нед Авг 22, 2010 10:04 pm

Добър вечер! Ще карам направо :liplick:
Колелото е било в кал, значи като си го мил, възможно е да е влезнало кал, дори прашинка би попречила работата на задната главина.
Тези мърсотии влизат при лагерите и, както споменах горе, дори и една прашинка да има, пак ще ти човърка...
Свали задната капла. Махни оста й и избърши с чист парцал съчмите. След това мацни грес в "гнездото" на лагерите и като ги сложиш, отгоре пак ги гресирай. Така направи и от другата страна - почисти хубаво и гресирай.
Взависимост от това, как си го направил, така ще се върти главината, ако ме разбираш.
Успех! Ако не успееш сам да свършиш тази работа, отиди в някой сервиз, там да го направят.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот Drag4o0 » Нед Авг 22, 2010 10:08 pm

Здравей.

1.Колело не се почиства така, без да покриеш движещите се части.
2.Каква ти е главината?Ако ти е с QR , а не на болтове, пробвай да сложиш малко грес при гуменото уплътнение(отместваш го леко, слагаш грес и го наместваш обратно.А ако е на болтове,сложи малко масло на фугата която е между оста и движещата се част на главината и после сложи и мааалко грес.
3.Най-добре кажи модела на твоя велосипед
4.А още по-добре, използвай гаранцията на велосипеда ти.
5.Успех! :agree: :beer:

Едит:Сега виждам, че са ме изпреварили.Това за прашинката и калта го подкрепям, но мисля, че авторът е бил достатъчно досетлив и е мил внимателно.
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот did » Нед Авг 22, 2010 10:46 pm

Експертите се изказаха... а не е като да няма статии в сайта за профилактика на главини.

По-добре да му бяхте казали къде е клавиша за "ъ", че много сумти като за първи пост.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик