Avid Code Lever

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Avid Code Lever

Мнениеот spirit » Съб Авг 21, 2010 8:28 pm

Ok разкости лостчето на спирачката на съставни части .Проблема е ,че гулта въздух а сега като гледам гумичките не изглеждат озносени . :eek3:
Някой може ли да ми даде снимка на нови гумички за да видя как трябва да изглеждат.Аз за съжаление немога да кача снимки на мойте чаркалаци .Поне до няколко дена( без апарат съм за известно време) .
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Re: Avid Code Lever

Мнениеот spirit » Нед Авг 22, 2010 7:37 pm

ok ето го буталцето
http://img825.imageshack.us/i/dsc4548.jpg/
http://img830.imageshack.us/i/dsc4551.jpg/

Да питам ,само гумичките ли се продават или цялата работа която съм я снимал ? И какви пари е ?
В понеделник ще се обадя в бас ,надявам се да имат .
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот i love bikes » Пон Авг 23, 2010 7:18 am

Аз също съм притежател на коудове и имах същия проблем с влизане на въздух в системата. Не съм се занимавал да сменям о-пръстени, просто извадих червената врътка сложих гума за оплътнение /между лоста и врътката, като махнах лагерчето/. Проблема беше решен, докато лостта на задната спирачка просто спря да работи та сега ситърся нови лостчета (от джуси 5 или 7). Препоръчвам ти при първа възможност да смениш лостовете, тогава на практика ще имаш коуд 5 и в зависимост дали си сложил лост от джуси 5 или 7 няма да имаш или ще имаш настройки на накладките. :)
:beer:
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот Isidor » Нед Авг 29, 2010 7:05 am

i love bikes написа:извадих червената врътка сложих гума за оплътнение /между лоста и врътката, като махнах лагерчето/. Проблема беше решен

Извинявам се за :offtopic: , но много ми стана чудно как замяната на лагерчето с гума ти е помогнало със спирането на гълтането на въздух? Тази врътка завърта едно зъбно колело, което също е извън допирът с масло и по никакъв начин не влияе на уплътнението на спирачката. Както и да е, де! Резултът е налице и поздравления, но наистина просто не мога да си го обясня. Аз преди ден смених цялото това http://www.treefortbikes.com/product/33 ... rnals.html и разбрах как седят нещата вътре. Между другото тази същата врътка самата резба вътре е толкова крехка, че ако напънеш малко в повече и.....
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот spirit » Нед Авг 29, 2010 3:19 pm

@Isidor
A тая карантия от къде я купи и за колко пара ?
И преди сменял ли си ги тези работи да ми кажеш колко време изкарва преди пак да нагълта въздух ?
Примерно на мене предната ми е ок ,досега не съм имал никакъв проблем.Като четох във форума на розовото колело ,останах с впечатлението че просто има дефектни лостчета ,които гълтат и такива, които нямат такъв проблем.Та си мисля ,че работата със смяната на карантиите е временно решение.
:beer:
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Назад към Веломеханик