Здравей! Смятам, че имам малко опит с сглобяването на велосипед с компоненти "втора ръка"

- бях сглобил един, но се разделих с него на
22.04.. При него имах козметичен проблем с спирачката Avid BB5. Беше доста надрана, а това ме дразнеше доста. Проблема го реших с шкурка, черен мат спрей и много, много нерви. Първоначално исках да направя апарата златист, но разбрах, че боя с металик и лак трудно ще се нанесе, без течове, върху малка и адски неравна повърхност... компромисно решение беше мат боя (спрей). Та те съветвам- ако боядисваш такива малки детайли като спирачни апарати, дерайльори, лосчета
(което е абсолютно безсмислено- след 3 дена ще се изтрие , а ти ще си доста изцапан), използвай мат цветове- по-лесно хващат и трудно стичат.
Ето тук можеш да видиш снимки на велосипеда и конкретно на спирачката.
В момента сглобявам един велосипед, който до седмица ще е готов (дано не се обърка нещо). Него съм го "събрал" с части от форума на 90%:
40% от тях са чисто нови- не карани;
30% са в състояние граничещо с нови (почти без драскотини);
20% са с нормални следи от употреба (не заслужаващи реставрация

);
10% са части, които държах да са нови
(и не ги намерих във форума като нови)- ос-касета, венец касета, верига, чашки и гуми.
Мисълта ми е че при правилен подбор, много търпение и редовно следене на пазара, би могъл да доведеш бояджийските работи до минимум.
Забележка: До колкото разбирам ще сглобяваш "агресивен" велосипед, т.е. компонентите най-вероятно ще са с малко повече деруги от съответните за крос кънтри велосипед... Дано съм ти бил полезен поне малко. Пожелавам ти успех!