antipatrul написа:Или тази спирачка - http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=176 и този ротор (диск) - http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=179 мисля, че спирачката ще стане, но ме притеснява дали може да се закачи роторът на каплата ми
Каква голимина на дискът ще ми препоръчаш. Аз си мисля за 160 или 185 мм, но нищо не разбирам така че ..
Може ли да исползвам моето лостче и моето жило за тази спирачка (лостчето ми много ме радва )
Къде е по-добре да сложа спирачката отпред или отзад. Чувал съм, че ако натоваря повече предната гума при спиране може да се пръсне роторът
kapitanblood написа:Каква голимина на дискът ще ми препоръчаш. Аз си мисля за 160 или 185 мм, но нищо не разбирам така че ..
Ми,казваш,че само в града ще караш,160мм мисля,че ти е достатъчен,при по-голям има опастност да разлуфтиш вилката.Може ли да исползвам моето лостче и моето жило за тази спирачка (лостчето ми много ме радва )
Може,всичко може....(тъкмо,ще спестиш някой лев...
)
Къде е по-добре да сложа спирачката отпред или отзад. Чувал съм, че ако натоваря повече предната гума при спиране може да се пръсне роторът
Ми,принципно се слага,на предната гума,защото натоварването при спиране,е в/у нея...,и така по-ефектно спиаш.
Бахх,кой е пръскал ротор....да се прегрее и изкриви да,ама чак да се пръсне,....
antipatrul написа:Мерси. Обаче аз не съм от софияами от бургас. Дали има възможност да си я купя и в сервиз в бургас да ми я сложат
kapitanblood написа:antipatrul написа:Мерси. Обаче аз не съм от софияами от бургас. Дали има възможност да си я купя и в сервиз в бургас да ми я сложат
Това намерих,тук във форумът...потърси в интернет....
Бургас :
ВелоРай 1
ул.Генерал Гурко 41 тел.821545
ВелоРай 2
ул.Цар Симеон 50 тел.841775
hitar_potter написа:А аз да попитам - защо искаш да сложиш диск?
did написа:hitar_potter написа:А аз да попитам - защо искаш да сложиш диск?
Всъщност му трябват хубави гуми.
antipatrul написа:did написа:hitar_potter написа:А аз да попитам - защо искаш да сложиш диск?
Всъщност му трябват хубави гуми.
Се пак едни хубави гуми са скъпи, а за градско каране не мисля, че са ми нужни
antipatrul написа:Се пак едни хубави гуми са скъпи, а за градско каране не мисля, че са ми нужни
kapitanblood написа:...2x29,е по евтино и добре за твоя стил на каране,от колкото 100 лв за BB7....
antipatrul написа:За спирачките. Преди около 2 седмици влязах в една локва и се намокриха и предната и задната капла. Пребих се, защото спирачките отказаха напълно (лошото е, че беше нанадолнище).
Още едно въпросче: механичните дискове спирачки скърцат ли (при спиране издават ли някакви звуци). Аз още се двоумя между АVID JUICY 3 и AVID BB7 тази на shimano нещо не ми вдъхва доверие
antipatrul написа:Още едно въпросче: механичните дискове спирачки скърцат ли (при спиране издават ли някакви звуци).
antipatrul написа:Отивам днес в сервиза ми (беше затворен за няколко дена) и ми казва една жева най-добре е да си сложиш механична на шимано. Устройството било 60 лева. И аз и казах добре за главина ми каза 30 лв и аз пак добре и за диск 180мм пак 30 лв. Та да питам дали ако сложа 180 диск може да стане нещо на вилката
did написа:antipatrul написа:Отивам днес в сервиза ми (беше затворен за няколко дена) и ми казва една жева най-добре е да си сложиш механична на шимано. Устройството било 60 лева. И аз и казах добре за главина ми каза 30 лв и аз пак добре и за диск 180мм пак 30 лв. Та да питам дали ако сложа 180 диск може да стане нещо на вилката
Забравила е да ти каже за броните, жилото, пренаплитането на каплите и т.н. дреболии - минимум 30 лева. Може и нови спици да трябват...
И всичко това само за да не си купиш истински гуми, които така или иначе после пак ще трябва да купиш...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта