Сваляне на боя на рамка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сваляне на боя на рамка

Мнениеот Night_Falcon » Чет Юни 03, 2010 11:25 am

Трябва ми помощ за свалянето на боята от рамкта ми. Досега мъчих с терминатор, но ефекта е минимален. Какво можете да ми препоръчате?
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Re: Сваляне на боя на рамка

Мнениеот kapitanblood » Чет Юни 03, 2010 11:44 am

Препоръчвам ти да използваяш търсачката,има теми за свалянето на боята,боядисване.
Моят съвет е (ако си от София),да отидеш на това място...http://www.plasto.bg/showpage.php?PageID=2,там ще ти кажат какво да направиш,или пък те ве свалят боята и ще ти боядисат рамката........повечето опити за сваляне на боя и боядисване от лаици в тази област завършват нелицеприятно за окото..;)
:agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот eMcKu » Чет Юни 03, 2010 12:04 pm

kapitanblood написа:Препоръчвам ти да използваяш търсачката,има теми за свалянето на боята,боядисване.
Моят съвет е (ако си от София),да отидеш на това място...http://www.plasto.bg/showpage.php?PageID=2,там ще ти кажат какво да направиш,или пък те ве свалят боята и ще ти боядисат рамката........повечето опити за сваляне на боя и боядисване от лаици в тази област завършват нелицеприятно за окото..;)
:agree:

Моля, да не объркваш хората и да говориш на изуст. Бил ли си там, за да знаеш ?
Там, никой няма да ти каже, какво да правиш или пък най-малкото да ти свали боята.
Проблемът ти е, че боята е прахова, а при нея нито "Removal", нито "Терминатор", ще помогне.
Може да боядисваш директно в/у нея или да отидеш на песъкоструй - ул.Кукуш 1 с/у Мтел - взимат 10-15 лева и за още толкова могат и да я боядисат.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Рейтинг: 2000

Мнениеот kapitanblood » Чет Юни 03, 2010 12:10 pm

Не беша споделил каква е боята.... :dontknow:
Иначе песъкоструйката помага винаги..... :agree:
Извинявам се ако съм го объркал... :bowdown:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Night_Falcon » Чет Юни 03, 2010 1:05 pm

Боята е оригинална рам-ска, и пак при тях ще я боядисвам. Просто искат доста сериозна сума за сваляне на боята, и търся други алтернативи
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот veskoz » Чет Юни 03, 2010 1:32 pm

Night_Falcon написа:Боята е оригинална рам-ска...

Гледай рамката продължително. Боята им пада с поглед (поне тази която е без лака). Ти си луд. :bigeyes:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот GmTx » Чет Юни 03, 2010 2:55 pm

Тя е лесна за сваляне с шкурка ще стане но ще си отидат 1-2 часа иначе с терминатор нестава
Скайп : ceci_96988
Аватар
GmTx

Рейтинг: 1138

Мнениеот imbecile » Чет Юни 03, 2010 3:52 pm

Night_Falcon написа:Трябва ми помощ за свалянето на боята от рамкта ми. Досега мъчих с терминатор, но ефекта е минимален. Какво можете да ми препоръчате?

viewtopic.php?p=593613#p593613
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот wicked_bro » Чет Юни 03, 2010 6:43 pm

veskoz написа:
Night_Falcon написа:Боята е оригинална рам-ска...

Гледай рамката продължително. Боята им пада с поглед (поне тази която е без лака). Ти си луд. :bigeyes:

може леко да пробваш да я стреснеш или да и разкажеш страшна история или смешен виц.. и боята сама ще падне от смях или съответно страх... по едно време си помислих че не пада понеше е хром ама сега като казваш,направоо не мога да повярвам че не пада,де да беше и моето животинче така... не знам ако пробваш с нещо като шпатула да лющиш по-големи люспи и след това по-финото с шкурка,пък и 1-2 часа стържене ще ти спести обикаляне за Терминатор и цената на 2 шишенца,понеже хората които познавам и са си смъквали боята с него казват че с едно не стига,а песъкоструйката май невинаги е много скъпа.Успех,квото ид а решиш
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот Night_Falcon » Чет Юни 03, 2010 7:23 pm

Със шкурка, шпатла и Терминатор мъчих - и си беше мъчение. Накрая ми писна и я оставих на песъкоструй. Благодаря на eMcKu за адреса :beer:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот veskoz » Пет Юни 18, 2010 1:14 pm

Night_Falcon написа:Със шкурка, шпатла и Терминатор мъчих - и си беше мъчение.

E... аз К ти казвам че си луд. :peace: :beer:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот barcode_hc » Чет Авг 26, 2010 12:21 pm

Да не пускам нова тема, затова направо тук ще пиша.

Искам да пребоядисам и нашаря една рамка, но се чудя няколко неща. Ще ми се сам да я оправя, без да се налага да я нося в някакъв сервиз. Отначало мислех да пробвам с телена четка за бормашина, но идеята за сваляне на боя от алуминиева рамка по този начин ми се стори прекалено налудничава. :D Чудя се сега дали да ползвам пистолет за горещ въздух или да пробвам от тези Терминатор-и или други разтворители за боя.

А в краен случай дали ще е добра идея направо върху старата боя да нанасям? :dontknow:
Аватар
barcode_hc

Рейтинг: 1202

Мнениеот Night_Falcon » Чет Авг 26, 2010 3:56 pm

barcode_hc написа:Да не пускам нова тема, затова направо тук ще пиша.

Искам да пребоядисам и нашаря една рамка, но се чудя няколко неща. Ще ми се сам да я оправя, без да се налага да я нося в някакъв сервиз. Отначало мислех да пробвам с телена четка за бормашина, но идеята за сваляне на боя от алуминиева рамка по този начин ми се стори прекалено налудничава. :D Чудя се сега дали да ползвам пистолет за горещ въздух или да пробвам от тези Терминатор-и или други разтворители за боя.

А в краен случай дали ще е добра идея направо върху старата боя да нанасям? :dontknow:

Терминатора не ти го препоръчвам, освен ако нямаш железни нерви. Не боядисвай върху старата, няма да хване добре. Най-доброто решение за мен е песъкоструй, но да е с много ситен пясък
:beer:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот BASE » Чет Авг 26, 2010 5:48 pm

Night_Falcon написа:

Терминатора не ти го препоръчвам, освен ако нямаш железни нерви. Не боядисвай върху старата, няма да хване добре. Най-доброто решение за мен е песъкоструй, но да е с много ситен пясък
:beer:

Това за терминатора не винаги е вярно. Един приятел си свали боята на climber-а за час и малко с термитор и без големи мъки. Просто зависи каква е боята.
ALWAYS RIDE AS FAST AS YOU CAN WITH A HELMET ON.
BASE

Рейтинг: 1165

Мнениеот SeSSion » Чет Авг 26, 2010 10:20 pm

Моята боя от рамката я махнах с Removal, шпатула и телена четка за чинии по заварките. С песъкоструй не стана само леко се матира. Боята ми беше РАМ- ска. :beer:
SeSSion

Мнениеот barcode_hc » Пет Авг 27, 2010 11:01 am

За Drag One става въпрос. :) Но явно и Терминатора може да свърши работа, тъй като доста хора, които питах, са успяли така да махнат боята от своите драгове.
Аватар
barcode_hc

Рейтинг: 1202

Мнениеот novice » Пет Авг 27, 2010 12:42 pm

Ако боята не пада от първия път с Терминатор, очавидно е прахова, .т.е печена, след полагане и затова по здрава от пръсканата с пистолет при т.нар. "мокро" боядисване. Става обаче, като повториш процедурата няколко пъти и поизчакаш повече от 10-15 мин. след полагането на препарата. Не е най-бързия начин, но става с повечко търпение и търкане с шпакла и абразив. Става и с песъкоструй - да оставиш рамката да я продухат някъде.
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Сеп 12, 2010 9:42 pm

Изчетох отгоре-отгоре, та може ли някой да ми даде адреса на пясъкоструй-а намиращ се в близост до Банкя? :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Alpina » Пон Сеп 13, 2010 8:26 am

Май имало около института Пушкаров... поинтересувай се обаче какъв е той и какъв е този, дето ти трябва на теб :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Сеп 13, 2010 11:58 am

Мерси!
Намерих доста информация за пясъкоструй около София, който се интересува може да погледне тук. ;)
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Назад към Веломеханик