Вибраций при задна дискова спирачка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Вибраций при задна дискова спирачка

Мнениеот DragonG » Пет Сеп 17, 2010 10:14 pm

Здравейте. Имам следния проблем с който вярвам че много съфорумници са се сблъсквали. :dontknow: Търсих дали някой е пускал такава тема и не намерих. Затова пиша тук. Значи като натисна задна спирачка докрай на равна повърхност (асфалт), се започват едни ужасни вибраций - задното колело буквално подскача. Незнам от какво е! :crap: Дали не е от диска или апарата или гумите? Моля ако някой знае как да се оправи това моля да пише. Благодаря предварително! :beer:

П.С. Извинявам се ако съм прозвучал глупаво но незнам как да опиша тоз проблем :bigeyes:
Изображение
Аватар
DragonG

Рейтинг: 1240

Re: Вибраций при задна дискова спирачка

Мнениеот Newone » Пет Сеп 17, 2010 10:31 pm

Много е опасно, бате!!! Вибраций е брат на Очистий, който от своя страна е близък с Неграмотний! Все пак, пази се предимно от Модераторий!
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Рейтинг: 2000

Мнениеот denises26 » Пет Сеп 17, 2010 10:39 pm

Ами най-вероятно е от грайфера на гумата. Не мисля, че има нещо притеснително. :agree:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот subritual » Пет Сеп 17, 2010 11:08 pm

Виж за луфт в главината,почисти и обезмасли накладките и диска.Може наистина да е от гумата,наскоро сложих нова гума и при мен го има,но на грапав терен.
Научи кога се използва ,,Й'" ,че се излагаш много.
Аватар
subritual

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 17, 2010 11:48 pm

Newone написа:Много е опасно, бате!!! Вибраций е брат на Очистий, който от своя страна е близък с Неграмотний! Все пак, пази се предимно от Модераторий!

:roll2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот DragonG » Съб Сеп 18, 2010 8:45 am

Най-вероятно е от гумите защото са нови. Мерси много и за подигравките. :xx(:
Изображение
Аватар
DragonG

Рейтинг: 1240

Мнениеот teodorchy_sofiaa » Съб Сеп 18, 2010 9:20 am

DragonG написа:Най-вероятно е от гумите защото са нови. Мерси много и за подигравките. :xx(:

Просто гумата ти има добро сцепление.
Аватар
teodorchy_sofiaa

Рейтинг: 1206

Мнениеот Bukmop » Съб Сеп 18, 2010 11:25 am

Между другото провери и дали ротора ( спирачния диск ) е затегнат хубаво защото наскоро сменях ротора и не съм го затегнал хубаво и така като натисна спирачка и имаше вибраций
Bukmop

Рейтинг: 1200

Мнениеот CC Designs » Нед Сеп 19, 2010 10:11 pm

Ей, за една грешка ще го обезглавите този човек... Понеже е написал вибраций, вместо вибрации оспамихте цялата тема с подигравки...
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот dimcho » Нед Сеп 19, 2010 10:15 pm

Мам... и при мен се появиха предни вибраций :rofl:
Сериозно, иначе нямаше как да видя тази тема. Спирачките са дискови, механични. Марка няма да упоменавам. Гумата не е нова, главината си е наред. Последва смяна на накладки..., после диск и лостчета, смазване на жилото и започна да кове като с хидравлика..., след първото сериозно спускане - пак вибраций :dontknow:
Вилката има много лек луфт, дали...???

Извинете за спама.
Аватар
dimcho

Рейтинг: 1215

Мнениеот Newone » Нед Сеп 19, 2010 11:10 pm

CC Designs написа:Ей, за една грешка ще го обезглавите този човек... Понеже е написал вибраций, вместо вибрации оспамихте цялата тема с подигравки...

Тази грешка показва крещящо непознаване/неуважение на/към българския език. Дори има специална тема в "Бла-бла" осмиваща точно грешното използване на "й". Не, че съм длъжен да се обяснявам, де. Минусът ти е от мен.
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 20, 2010 9:21 am

CC Designs написа:Ей, за една грешка ще го обезглавите този човек... Понеже е написал вибраций, вместо вибрации оспамихте цялата тема с подигравки...

Не съвсем. Всички рамки, всички дискови спирачки, всички главини са еднакви и се държат еднакво. Всички сме виждали неговото колело и всички знаем какво е и как е сглобено. И не стига, че не си е дал труда дори една дума да обели за ФАКТИ, ами пише неграмотно и се обижда. Съжалявам, но освен смях у мен няма друго за такива хора.

И ся какво - да гадаем на боб осем дена, докато най-накрая се окаже поредната неграмотна простотия ли? Не мерси. Ти какво написа по темата, вместо да раздаваш правосъдие?
Аватар
bikerider

Мнениеот CC Designs » Пон Сеп 20, 2010 11:46 am

Newone написа:[quotealt=":)" title="icon_smile.gif" /> 6c2d0b55cb55e19b0? ще го обезглавите този човек... Понеже е написал вибраций, вместо вибрации оспамихте цялата тема с подигравки...

Тази грешка показва крещящо непознаване/неуважение на/към българския език. Дори има специална тема в "Бла-бла" осмиваща точно грешното използване на "й". Не, че съм длъжен да се обяснявам, де. Минусът ти е от мен.

Знам, но грешката е единствено там, на останалите места е рпавилно :) Наистина трябва да се знае къде да се използва И и къде Й, но това не е толкова трудно и можеше просто да му го кажете, не да му се подигравате и да спамите в темата :)
CC Designs

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 20, 2010 12:53 pm

Тук не е забавачница.
Аватар
bikerider

Мнениеот CC Designs » Пон Сеп 20, 2010 1:12 pm

bikerider написа:

Не съвсем. Всички рамки, всички дискови спирачки, всички главини са еднакви и се държат еднакво. Всички сме виждали неговото колело и всички знаем какво е и как е сглобено. И не стига, че не си е дал труда дори една дума да обели за ФАКТИ, ами пише неграмотно и се обижда. Съжалявам, но освен смях у мен няма друго за такива хора.

И ся какво - да гадаем на боб осем дена, докато най-накрая се окаже поредната неграмотна простотия ли? Не мерси. Ти какво написа по темата, вместо да раздаваш правосъдие?

Аз не съм експерт, като вас, а като сте толкова отворени се махам от този форум, с такива хора като вас чвено не може да се говори...
CC Designs

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 20, 2010 1:30 pm

Опаа, още една обидена девица :roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Сеп 20, 2010 2:16 pm

Който не може да общува грамотно и възпитано, няма място тук!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Веломеханик