hACknAT написа:Дискът е прав и при въртене на гумата не опира в нито една от накладките, вилката с която се ползва спирачката е RockShox PIKE 426 Dual Air с стегната 20 мм ос и затегната машинка дискът също е завит за главината която е FORMULA като на RAM AM този от 2800 лв, каплата няма никакъв луфт.
Darkness написа:И аз да задам един въпрос по темата. При Code 5 има ли го това явление?
Darkness написа:И аз да задам един въпрос по темата. При Code 5 има ли го това явление?
TENDER написа:-нормален луфт в главината (няма начин да го няма)
...не е нормално един лагер в главина да има луфт...
TENDER написа:-нормален луфт в главината (няма начин да го няма)
bikerider написа:Ми доколкото съм наясно разговорното понятие "луфт" означава да има хлабина между контактните точки на търкалящите се елементи и леглата на лагерите.
kоtkа12 написа:мисля, че чисто инженерно
ТРЯБВА да има МИНИМАЛЕН луфт /който не се усеща без прецизен инструмент/
за да работи лагерът нормално при различни температурни режими
bikerider написа:Виж, ако говориш за нов лагер изваден от фабрична опаковка - да, нормално е лагера да има лек луфт преди монтажа
Относно луфта - наричам луфт всяка хлабина по-голяма от допуска (в който е включен момента, за който говори kotka12).
и с товаБлагодаря за съветите проверил съм всичко освен обезвъздушаването защото нямам нужния кит.
темата трябваше да се приключи.... и естествено, някой малоумник ще ми хакне -, щото смята, че не съм прав.... ама те модераторите и админа си знаят...Благодаря за съветите
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта