Зов за ПОМОЩ!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Зов за ПОМОЩ!

Мнениеот geco » Сря Сеп 15, 2010 9:22 pm

Значи,прочетох ,че в безкамерните гуми някои слгали грунд за латекс вместо "купешка боза".Вчера намерих в мазето туба с грунд марка BORO универсален за мазилки,бой и други,червен0-розов и трудно чистещ се като изсъхне.Бях сложил чисто нова гума на един ден ,когато започна да се чува съсканеи видим сряз на външната гума от около 3мм.Отидох в гаража сложих около 100мл от въпросния грунд в гумата,напомпих и почнах да карам ,гумата намаля да съска ,но не спря.След това оставих колеото около 10-15минути с дупката надолу(то си лиеше от къде излиза розовата течност.След това беше останло малко петънце на цимента и гумата беше залепнала.Напомпих я на 4атносфери и се пробрах.На другата сутрин гумата си беше с същото налягани и крах цял ден без да изпусне.
=>се е залепила.Вие си правете изводите ,според мен върши работа,само незнам какво количество е добре да има в 26" въпрешна гума и дали ще се залепи гумата в движение.
ПП:Цената на въпросният грунд е 17лв за 5л.
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот stoyan_svilenov » Нед Сеп 26, 2010 4:55 pm

купих въпросните гуми с "боза" и съм разочарован от тяХ! значи при спукване тип "змийско охапране" тея гуми не вършат никаква работа.. нарочно забих и габърче в гумата за да видя какъв ще е резултата и дали ще стане номера с залепването но уви не се получи.. почна да хвърля пяна от гумата и нещя да запуши дупката... след което купих някаква пяна която уж върши същата работа и резултата пак беше нулев.. та стигам до извода че няма такова животно което да устоява на пуканията. В един друг форум четох за някъкви гуми (външни) които са с нещо като силикон вътре в тях.. и не позволяват убождане.. а изхвърлят трънчето навън.. четох и за някъкви подобни вътрешни но ги нямало в БГ или поне още не е известно.. та май ще трябва да взимам по-добри външни и най-вероятно ще гледам да са с по-голям и по на гъсто разположен грайфер.. Благодаря за съветите на всички ако някой има друго решение на проблема моля да сподели какво е то.. а вариянта с 2 външни... просто не си заслужава.. :)

Поздрави!
Аватар
stoyan_svilenov

Рейтинг: 1180

Мнениеот stoyan_svilenov » Сря Сеп 29, 2010 3:41 pm

"змийското охапване" беше от камък и след като продължих да карам гледах само някъква мокра диря след себе си..

след убождането с габърче обърнах гумата с дупката надоло.. а след като преседя 30 минути така и нямаше резултат освен истичане значи няма как да има и докато се кара. може да съм попаднал на дефектни гуми или нещо такова..
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот SeSSion » Сря Сеп 29, 2010 7:08 pm

Някъде бях чувал, че гумите с боза трябва да се въртят докато залепнат. Ако толкова много ти се правят опити сложи едно габърче мини през него и продължи да караш.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот Drag4o0 » Сря Сеп 29, 2010 9:11 pm

И гледай да нацелиш кабърчето да се забие там, където гумата няма грайфер.
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот did » Сря Сеп 29, 2010 9:15 pm

stoyan_svilenov написа:след убождането с габърче обърнах гумата с дупката надоло.. а след като преседя 30 минути така и нямаше резултат освен истичане значи няма как да има и докато се кара. може да съм попаднал на дефектни гуми или нещо такова..

"габърче" какво е? Да не е габровско кабърче? Или е малък габър?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 29, 2010 10:17 pm

stoyan_svilenov написа:след убождането с габърче обърнах гумата с дупката надоло.. а след като преседя 30 минути така и нямаше резултат освен истичане значи няма как да има и докато се кара.

Мъкаааааааа... мъкааааа...

В мнението, което ми изтриха бях 100% сигурен, че си постъпил по толкова глупав начин...
За да се "самозалепи" гумата трябва да е в движение... да не мислиш, че "бозата" е умна колкото теб, че да се сети като види дупка да се стегне там....

stoyan_svilenov написа: може да съм попаднал на дефектни гуми или нещо такова..

Гумите са попаднали на дефектен собственик, не обратното...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот MacLeod » Чет Сеп 30, 2010 10:45 pm

stoyan_svilenov, първо си прегледай външната гума от вътрешната страна за остри забити тръни, които биха пробили отново вътрешната гума след поставяне и напомпване. После си провери каплата и шината, за остри ръбове. Ако има такива трябва да се загладят с шкурка. И ако ти трябва чак толкова здрава гума, предполагам че това ще свърши работа: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=24542. Лошото е че май не е много планинска, по скоро градска. Разбира се и теглото се качва.. Няма пълно щастие. А ако комбинираш това от линка, с вътрешни гуми с боза, ще станеш като танк, но ще газиш всякакви тръни и габърчета. Четейки постовете на пробвалите, мисля че само това от линка стига :beer:
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Мнениеот stoyan_svilenov » Съб Окт 02, 2010 1:52 pm

Alpina написа:
stoyan_svilenov написа:след убождането с габърче обърнах гумата с дупката надоло.. а след като преседя 30 минути така и нямаше резултат освен истичане значи няма как да има и докато се кара.

Мъкаааааааа... мъкааааа...

В мнението, което ми изтриха бях 100% сигурен, че си постъпил по толкова глупав начин...
За да се "самозалепи" гумата трябва да е в движение... да не мислиш, че "бозата" е умна колкото теб, че да се сети като види дупка да се стегне там....

stoyan_svilenov написа: може да съм попаднал на дефектни гуми или нещо такова..

Гумите са попаднали на дефектен собственик, не обратното...

не мога да разбера на тебе какъв ти е проблема? като толкова искаш да се заяждаш казах ти къде да ходиш. а и да може собственика да е дефектен тъйкато кара от скоро но и ти си бил същия не го забравяй.. :) и ти си задавал глупави въпроси и си поствал глупави коментари докато напреднеш.. а и мисля че и ти си експериментирал така че незнам какъв ти е проблема но не се заяждай не ми е приятно сигурно и на теб не би ти било ако някой ти се нахвърля без вина.. :) всеки е тръгнал от нулата дори и най-голямите карачи.. а такива хора като тебе дет си мислят че знаят и могат и игнорират не опитните са си живо посмешище. и пак казвам нали с тази цел е създаден форума.. да се обменя мнение и опит.. а не за присмехулки и дразги.. :)
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот stoyan_svilenov » Съб Окт 02, 2010 1:55 pm

мисля че научих каквото ми трябваше. МОЛЯ ТЕМАТА ДА БЪДЕ ЗАКРИТА!
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот did » Съб Окт 02, 2010 2:01 pm

Темата ще бъде "закрита", когато решат модераторите. Това не е твоя работа.

Ако искаш следващата ти тема да се развие по-добре, старай се да я озаглавиш така, че още от заглавието да е ясен въпросът ти.

Ако модераторите стриктно спазваха правилата на форума, тази тема трябваше да се изтрие още след първия пост.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот stoyan_svilenov » Съб Окт 02, 2010 2:19 pm

ами нямам повече въпроси относно гумите.. а и не мисля да задавам повече каквито и да било въпроси тук.. като гледам резултатанещо не ми харесва.. :) и май ще си се върна в предишния форум.. там поне уважават новобранците и подхождат с търпение към тях.. :) всичко хубаво на всички ии безаварийно каране.. :)
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот Alpina » Съб Окт 02, 2010 2:52 pm

@stoyan_svilenov

Първо - пореден път - за да се "самозапуши" дупката, гумата трябва да е в движение - това да я пробиеш и да гледаш какво ще стане е нелепо в конкретния случай...
Когато аз си купих такива гуми ги сложих същия ден и в продължение на повече от година карах, без дори да ми минава през ум да правя каквито и да е опити, експерименти и т.н. защото си е имало къде къде по-разбиращи от мен хора, които са се занимавали с това, преди продукта да бъде пуснат на пазара - единственото нещо, което съм правил през това време е било да донапомпвам гумата и когато в следствие на глупост я съсипах видях че от вътрешната страна на външната гума има сумати следи от това как "бозата" си е вършила работата... (то нуждите за напомпване от време на време си го подсказваха де)
Все пак трябва да уточня, че има решения, които работят както ти очакваш, но те са малко по-друга "бира" уупс - "боза"

Второ - "snake bite"-a който си направил се предодвратява с правилното налягане и разумно каране. Няма как за такова нещо да разчиташ да те спаси която и да е самозалепваща система...

Трето - дори да ползваш някакви допълнителни течности, които имат същата цел и приложение - те също ще си вършат работата при определени условия. Никоя няма да ти запуши дупката, ако си е направил нарочно (или си усетил кога се е появила) и вместо да продължиш да се движиш, спреш да гледаш какво ще стане...

Четвърто - след като има самочувствието да покажеш колко глупави експерименти и изводи от тях правиш, то не виждам за какво се оплакваш, като някой ти се присмива :beer:

Пето - за да имаш успех в който и да е форум, различен от такъв където хората им е приятно да си губят времето с безсмислени обяснения на хора, които не искат да вденат някои неща, трябва да се научиш да слушаш какво ти се отговара ня въпросите, да четеш повечко и да не тръгваш да се изказваш крайно неподготвен...
Всеки греши, всеки се учи, но поне трябва да показва, че прави опити да се развива, а не да чака всичко на готово и накрая да плюе на препоръките...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот stoyan_svilenov » Съб Окт 02, 2010 3:23 pm

аз не съм плюл по ничии препоръки. даже напротив. казаха ми че вършат работа и ги купих след това пробвах и вариянта с 2 вътрешни гуми за който също научих тук след което взех външни гуми континентал с по-голям и по на гъсто разположен грайфер.. чета и пробвам. в момента съм с вътрешни гуми на континентал (downhill) но наистина тежат и мисля птново да взема 2 от тези с "бозата" а това че експериментирам.. просто искам да видя на какво е способен даден артикул било то гума вилка декланшор или нови колодки (накладки) за да мога да избера възможно най-сполучливото.. :) дядо ми ме е учил че ако искам нещо да работи и да разчитам на него сам трябва да му направя тест.. а не да се доверявам само на написаното.. а що се отнася до помпането.. аз помпам всеки ден тъйкато много обичам да скачам.. :)
Аватар
stoyan_svilenov

Предишна

Назад към Веломеханик