ПОМОЩ проблем с чашките и лапата

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: ПОМОЩ проблем с чашките и лапата

Мнениеот DRISNQTA » Вто Ное 02, 2010 12:06 am

zafirovp написа:Спред мен не е добре да човъркаш чашките, без да разбираш от тези неща, въпреки че ако следваш инструкциите на Bikerider няма да имаш проблеми. Кофти работи могат да ти се случат ако объркаш нещо. А ако трябва да се ходи до София или някой друг град има рейсове или влакове. За влаковете знам, че 100 процента може да носиш колело. Билета няма да ти е повече от 20 лв за двете посоки. Странно, че на последния влак София-Благоевград имаше залепени лепенки със знаци, да не се пуши, хвърля боклук през прозореца и знак на колело, което не е зачерктнато.

Успех :agree:

Смолян и влак :eek: :popcorn: На село такоз чудо нямаме :D Начи билета за рейса е 21лева в едната посока,а рейсовете са ни едни малки бусчета през седмицата (в тях няма начин да се събере байка, дори и да го разглобя ще заема прекалено мноо място) ,а за голям рейс,който е само петък и понеделник (и това ме задължава да стоя 1 седмица в София,защото правят по 1 курс,само като си ходят и се прибират студенти :D ),може и да ми качат байка ако се моля половин час ама после как ще се оправям в София без кола на тея растояния (като се има в предвид,че при тоя луфт на байка не се качвам ) :dontknow: . Повярвайте ако имаше някаква възможност да отида на сервиз до сега да съм го направил. Ако живеех в София дори нямаше да се мъча да разбера от къде идва проблема.... Такаче стига сме обсъждали темата със сервиза ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ ЩЕ ПОСЕТЯ СЕРВИЗ. Та ако имате някакви полезни идеи (освен тази да отида в сервиз) и ги споделите ще съм изключително благодарен :peace:

П.П Как мога да сваля чашките без да ги наранявам, за да пробвам това което ми каза bikerider ?
DRISNQTA

Рейтинг: 1145

Мнениеот DRISNQTA » Вто Ное 02, 2010 4:14 pm

А между другото единия болт който затяга лапата ми се счупи докато го затягах някаква идея как да го извадя ? По голям карък от мене няма просто :bawling:
DRISNQTA

Мнениеот bikerider » Вто Ное 02, 2010 4:20 pm

След кратко доизясняване на PM - проблема най-вероятно не е в чашките, така че моя пост следва да се игнорира. Засега сме се спряли на известния номер с клатенето на накладките като причина за "луфта"... дано е от това, че иначе трябва да се ходи до сервиз.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Ное 02, 2010 4:31 pm

Що ли ми се струва, че цялата тема можеше да не съществува ако се беше ползвала търсачката? :idea: , или само аз си спомням разни теми, в които са описани невиждани до сега проблеми с луфтове...
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот DRISNQTA » Вто Ное 02, 2010 4:40 pm

TeDo_BaPHa написа:Що ли ми се струва, че цялата тема можеше да не съществува ако се беше ползвала търсачката? :idea: , или само аз си спомням разни теми, в които са описани невиждани до сега проблеми с луфтове...

Еми значи както споменах съм нов във форума и подобни проблеми не съм срещал. Търсачката я ползвах,но там всички проблеми са по чашките,а другото са общи приказки и нищо конкретно.То се е видяло че проблема няма да мога да си го реша а ще се пръскат пари за сервиз. Може ли само някой да ми каже сервиз в Пловдив в който има най-голяма вероятност да ми оправят проблема,защото ако там случайно го оправят да не харча излишни пари, за да ходя до София.
DRISNQTA

Мнениеот DRISNQTA » Чет Ное 04, 2010 5:22 pm

Проблемът е намерен... луфта е главината :peace: Благодаря изключително много за помоща на bikerider и Did и разбирасе на всички останали които дадоха своето мнение :peace:
DRISNQTA

Мнениеот bikerider » Чет Ное 04, 2010 5:30 pm

:beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Ное 11, 2010 6:11 pm

bikerider написа:След кратко доизясняване на PM - проблема най-вероятно не е в чашките, така че моя пост следва да се игнорира. Засега сме се спряли на известния номер с клатенето на накладките като причина за "луфта"... дано е от това, че иначе трябва да се ходи до сервиз.

След кратка "очна ставка", точно това се оказа - накладките в механичната дискова спирачка си мърдат съвсем нормално за 203 мм диск. Оказа се и че DRISNQTA има нужда от малко нагледни напътствия, как да си притяга лапата към стержена, така че хем да няма луфт, хем да не се пренатяга нищо. И други дреболии се оказаха, но са наистина дреболии. Баща му също е малко интруктиран :)

Колелото е в отлично състояние, само трябва момчето да спре да се притеснява толкова за всяка дреболия, да си кара с кеф и да е благодарен на майка си и баща си, че са готини хора, че му се връзват на акъла, че му помагат...

:offtopic:
Днес видях уникален пример за това, как млад човек си е изстрадал хубавото колело и му знае цената. Купил си е KONA-та сам, събирайки пари лев по лев няколко години и правейки първата вноска от платена застраховка за счупен крак при практикуване на друг спорт. Ако всички притежатели на подобни велосипеди имаха същите разбирания и така ценяха това, което имат, светът на планинското колоездене щеше да бъде различен.

@ всички Родопчани: :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Предишна

Назад към Веломеханик